REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka paragino Vakarus panaikinti sankcijas jo šaliai nepaisant to, kad sekmadienį Baltarusijoje vykę parlamento rinkimai neatitiko demokratinių normų.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes laukiame, kol jūs panaikinsite sankcijas, kurias įvedėte, ir kurios įžeidė visą Baltarusijos liaudį. Kodėl jūs pastatėte aplink mus geležinę sieną? Ši geležinė uždanga turi būti panaikinta“ – kalbėjo A. Lukašenka.

REKLAMA

Europos Sąjunga bei JAV, reaguodamos į Baltarusijoje per 14 A. Lukašenkos valdymo metų nuolat pažeidinėjamas žmogaus teises, yra įvedusios sankcijas tiek šalies valdančiajam elitui, tiek kai kurioms Baltarusijos kompanijoms.

Baltarusijos pareigūnai teigia, kad sankcijos sumažina investicijas į šalį ir aiškina, kad naftos produktų gigantas „Belneftchim“, uždirbantis apie trečdalį visos šalies užsienio valiutos, turėtų dar daugiau perspektyvų, jei sankcijos būtų panaikintos.

Priminsime, kad per sekmadienį vykusius rinkimus į parlamentą nepateko nė vienas opozicijos atstovas. Nepaisant tam tikrų pagerėjimų tarptautiniai stebėtojai pareiškė, kad rinkimai buvo nedemokratiški.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų