REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais laikais labai populiaru turėti talismaną arba amuletą, kurie, mūsų įsitikinimu, pritraukia sėkmę ir apsaugo nuo piktos akies, tačiau žmonėms kyla daug klausimų, susijusių su paslaptingu šių magiškų daiktų poveikiu.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu žmogus nesiskiria su papuošalu arba kokiu nors kitu daiktu, galima drąsiai sakyti, kad tai yra jo talismanas. Iš patirties žinome, kad talismanas - sėkmę nešantis daiktas, o amuletas - ant kaklo nešiojamas pakabutis su išgraviruotais ar išpieštais magiškais ženklais, kuris apsaugo ir pritraukia laimę. Apie talismanus ir amuletus bei jų veikimą kalbamės su žinoma astrologe Vaiva Budraityte, ji papasakos, ką mums vertėtų žinoti apie šiuos žmogaus sąjungininkus ir pagalbininkus...

REKLAMA

- Kokie daiktai galėtų būti laikomi talismanais arba amuletais?

- Rytų kultūroje talismanu gali būti laikomas ir akmuo arba žiedas su išgraviruotais ir išpieštais magiškais ženklais, ir namų erdvę sauganti kaukė arba statulėlė. Vakarietiškoje kultūroje talismanas yra primityvinamas, todėl juo galime pavadinti bet kokį daiktą, kuris, žmogaus įsitikinimu, atneša sėkmę: tai gali būti ir laimingoji kojinė, ir laimingieji marškinėliai, ir laimingasis prezervatyvas.

REKLAMA
REKLAMA

Įvairiose tautose kaip talismanai naudojami papuošalai su įvairiais akmenukais, jie būna labai efektyvūs ir gerai apsaugantys. Šiam reikalui labiau tinka ryškesni akmenys, tokie kaip krištolas, deimantas ar smaragdas.

Moterys paprastai nori išgraviruoto amuleto, kurį galėtų pasikabinti ant kaklo, o vyrai linkę sėkmę nešančiu talismanu paversti paprastą daiktą.

- Jeigu žmogui nesiklosto gyvenimas, jeigu iš rankų slysta viskas, ko tik jis imasi, ar talismanas galėtų pagelbėti?

- Galėtų. Tačiau pirmiausia astrologas turėtų išsiaiškinti, kokios yra nesėkmės priežastys, nes kai žinai raktą, tada žmogui lengviau padėti. Galimi įvairūs nesėkmės variantai: kai žmogus yra nužiūrinėjamas ir staiga jam ima nesisekti arba kai jauna mergaitė draugauja su vedusiu ponu ir jo žmona, norėdama išsaugoti vyrą ir tėvą vaikams, įvairiais būdais ją prakeikinėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai išsiaiškiname, koks pažeidimas buvo padarytas, atliekame tam tikrus užkalbėjimus ir pagaminame talismaną, jis specialiomis maldomis pašventinamas Nepale arba Tibete budistų vienuolių. Atrodo, visi talismanai yra vienodi, tačiau astrologas, kalbėdamas specialias maldas, kiekvienam žmogui individuliai jį priskiria ir nurodo, kaip reikia su juo elgtis. Taip žmogus gauna savotišką apsaugos bokštelį, gaminantį natūralią gamtos energiją, užpildančią žmogų, ir jis ima jaustis gerai.

Vis dėlto jauna mergaitė turėtų žinoti, kad susitikinėdama su vedusiu ponu tik ji viena bus nukentėjusioji, nes svetimoteriaujantys vyrai savęs negraužia ir dėl to nesijaučia labai kalti.

REKLAMA

- Ar žmona galėtų įsigyti specialų talismaną, kuris padėtų išsaugoti šeimą arba apsaugotų vyrą nuo pagundos lakstyti paskui svetimus sijonus?

- Taip, galėtų. Jeigu sutuoktiniams tai yra pirmoji santuoka ir jie turi bent vieną vaiką, pritaikius specialius užkalbėjimus, įmanoma vyrą sugrąžinti į šeimą. Šiais laikais būsimos nuotakos, norėdamos harmoningos šeimos, vis dažniau pas astrologą užsako specialius amuletus, vadinamus šrijantromis, kurios santuokai suteikia jėgos ir patvarumo. Šrijantras (trys trikampiai į viršų ir trys trikampiai į apačią) reikėtų kabinti miegamajame, rytinėje sienos pusėje.

REKLAMA

Mūsų su Gaudentu (sutuoktinis Gaudentas Naujokas - redakc.) talismanas yra nenešiojamas, jis laikomas lovoje, po čiužiniu, galvos pusėje. Naudojant specialią techniką jis mus apsaugo nuo įvairių blogų dalykų ir neša sėkmę.

- Ar talismanas gali padėti susirasti artimą žmogų?

- Specialūs talismanai gali padėti pritraukti meilę ir šeimos sėkmę. Vienišas žmogus namus turėtų puošti poriniais daiktais ar apsikabinusių žmonių statulėlėmis. Patariama įsigyti poros simbolių: tai gali būti ir dvi katytės, kurios yra meilės ir žaidimo deivės, ir du viščiukai ar šuniukai. Svarbiausia pabrėžti, kad tie gyvūnai ar žmonės yra skirtingos lyties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maždaug prieš 10 metų viena pažįstama žurnalistė su manimi atliko žurnalistinį tyrimą, apie kurį aš sužinojau tik po kelerių metų. Ji vis užeidavo išsiburti, aš jai pagaminau ir santuokos talismaną. Po kurio laiko ji prisipažino, kad niekaip nesiryžusi į rankas paimti talismano, tačiau kai jį užsidėjo, mano namų tarpduryje susipažino su savo būsimu vyru, ištekėjo ir susilaukė vaikelio.

- Teko girdėti, kad yra magiškų talismanų, kurie padeda išspręsti įvairias vyrų seksualines problemas...

- Impotencijos problemų turinčiam vyrui tiktų talismanai su falo, seksualumo ir vaisingumo ženklais, kurie padeda sukaupti seksualinę energiją, tačiau vien to nepakaktų. Vyras turi išmokti įvairių techninių dalykų, užsiimti meditacija ir jogos pratimais. Jogoje seksas yra keitimasis energija, jos varinėjimas, todėl vyras, atlikdamas tam tikras procedūras, turi sukaupti energiją, kad vėliau ją galėtų panaudoti.

REKLAMA

Lankydamasi Tibete ir Nepale pastebėjau, kad vietiniai vyrai plaukus perriša ryškiai raudonos spalvos kaspinais. Pasirodo, kasos ir dideli kaspinai yra normalus dalykas: šitaip jie stengiasi apsaugoti savo seksualinę energiją ir vaisingumą, kad pikta akis nenužiūrėtų.



- Kaip supratau, yra labai skirtingų talismanų, kurie saugo nuo įvairiausių negandų ir padeda spręsti konkrečias žmogaus problemas... Gal yra universalus talismanas, kuris neštų sėkmę visose gyvenimo srityse?

- Vieni talismanai yra skirti sėkmingai santuokai, kiti - darbinei veiklai ir finansinei gerovei. Ieškantiems sėkmės darbinėje veikloje padeda mano vyras Gaudentas, jis tiksliai apskaičiuoja, kokiu laiku ir kurioje vietoje reikėtų pakasti specialią dėžutę.

REKLAMA

Mūsų draugai, prieš kelerius metus sumanę statytis namą, paprašė Gaudento, kad jis tiksliai apskaičiuotų, kada iškelti kertinį pamatų akmenį. Gaudentas apskaičiavo, kad startą reikėtų duoti ketvirtą ryto, todėl tokiu laiku jie iškasė duobę ir įstatė kertinį akmenį. Ir ką jūs manote, Kūčių vakarienę jie valgė jau nuosavame name, nors nebuvo jokie turtuoliai.

Šimto dievų vardų talismanas yra labai stipraus poveikio, todėl jis neša sėkmę įvairiose gyvenimo srityse.



- Ar žmogus gali pats susirasti talismaną, kuris būtų jo pagalbininkas ar net sąjungininkas, ar jį turėtų individuliai priskirti astrologas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Žmogus gali atsinešti talismaną, kad astrologas arba dvasininkas pašventintų ir prijaukintų.



- Kaip meilės ir įvertinimo gestą galima talismaną padovanoti artimam žmogui, pvz., savo vaikui? Gal jį galime ir parduoti kitam žmogui, taip juo atsikratydami?

- Žmogus, kuris savo mėgstamą talismaną perduoda kitam žmogui, pats sau pakenkia, nes tampa nebelaimingas. Visada sakau: „Negalvok apie vaiką, galvok apie save, nes jeigu tu būsi laiminga su savo vyru, tai ir tavo vaikai bus laimingi“. Jeigu nori savo vaikui padovanoti tokią dovaną, geriau nueik ir užsakyk jam individualų talismaną.

REKLAMA

Žmonės, nežaiskite su talismanais: nekvailiokite, manydami, kad šis jums nebepadeda, jis veikia ir būtinai jums atneš tai, ką ir turi atnešti, tačiau reikia labai didelės pagarbos savo daiktams. Talismano negalima dovanoti ar parduoti, geriau jau nueik į bažnyčią ir paaukok jį Dievuliui.

Prisimenu, prieš daugelį metų, kai mano sūnus buvo dar aštuonerių, viena klientė atėjo pas mane prašyti talismano savo vyro jubiliejui. Kadangi pašventintų talismanų neturėjau, o klientė jo labai prašė, nuo sienos nukabinau savo jantrą ir ją pardaviau. Ir ką jūs manote, kitą dieną mano sūnus su petarda susisprogdino rankas ir pateko į ligoninę, vėliau išsiskyrėme su vyru... Dabar suprantu, kad taip atsitiko todėl, kad drįsau pajudinti savo magijos grandinę, kurią sukūriau ne per vienus metus.

REKLAMA

- Užsitrauktume nemalonę, jeigu vieną talismaną pakeistume kitu?

- Žmogus gali turėti keletą talismanų. Buvo vienas atvejis, kuris mane pačią nustebino: viena jauna mamytė gerdama vyną su kaimyne prasitarė turinti mano darytą talismaną, kuris jų šeimai pritraukia sėkmę. Aišku, talismaną ji parodė draugei, o ši, apkaltindama ją pagonybe, nuleido į klozetą. Viskas taip ir baigėsi, tačiau nuo to karto abi jaunos mamytės pradėjo dažniau gerti... Ir štai į mane kreipiasi pirmosios mama, sakydama, kad nežino, ką daryti, nes jos dukra kiekvieną dieną geria. Aš paprašiau, kad ji atvestų savo dukrą, ši taip ir padarė. Dukra pasiguodė, kad jeigu neišgeria bent lašelio alkoholio, tai visą dieną labai blogai jaučiasi. Bandžiau ją atvesti į protą ir pagaminau jai naują talismaną, liepiau ateiti po kelių dienų. Ir ką jūs manote, ji man paskambina ir sako: „Vaiva, aš nebeateisiu, nes man to nebereikia. Aš jau nebenoriu gerti“.

REKLAMA
REKLAMA

- Talismano veikimą pajausime iškart ar turi praeiti šiek tiek laiko?

- Nemanau, kad jo veikimą pajausime iš karto. Nors kartą, kai klientė įsigijo talismaną ir pasiteiravo, kada šis pradės veikti, pajuokavau, kad trečią dieną... Po kurio laiko ji man sako: „Ponia Vaiva, trečią dieną, kaip jūs ir sakėte, aš susipažinau su savo būsimu vyru ir mes susituokėme“. Aš pasakiau, kad negali būti, jog aš taip pasakiau, gal juokavau... O ji man net pyktelėjusi atsako: „Nežinau, jūs juokavote ar ne, bet trečią dieną, kaip jūs ir sakėte, aš susipažinau su savo būsimu vyru...“ Kad ir kaip ten būtų, talismanas neturi galiojimo laiko, o su amžiumi jo poveikis tik stiprėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų