REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Medžiai jau švyti įstabiomis spalvomis. Nepastebėjote, nes vis dar įtemptai dirbate? Siūlome atidėti visus darbus ir pakviesti save pasigėrėti rudeniu. Pamatysite ir pajusite, koks ypatingas šis metas.

REKLAMA
REKLAMA

Ruduo - gražiausių gamtos spalvų ir kvapų mėnuo. Įkyriai brukamas rudeninės depresijos įvaizdis jam netiks, jeigu patikėsite tuo, ką sako vidinis balsas. O jis kužda: eime prisirinkti klevo lapų ir kaštonų, pabraidyti po balas ar nulįsti į miško tankmę paieškoti grybų. O kodėl savaitgalį nesusitikus su vaikystės draugėmis ar draugais? Nebeskaičiuokite tų kalorijų - suvalgykite plytelę juodojo šokolado. Seniai visa tai darėte? Sakote, nebuvo laiko. Tad leiskite sau jo turėti dabar!

REKLAMA

Jei pasiilgote vaikystės

Ar pastebėjote, kaip gražiai krinta rausvi klevo lapai? Prisimenate, kaip kadaise eidama į mokyklą juos rinkdavote ir slėpdavote tarp mėgstamos knygos lapų. Kiekvieną kartą, kai tik rasdavote sudžiūvusį lapą knygoje, prisimindavote tą saulėtą rugsėjo dieną. Ieškokite margų lapų. Tai bus pats gražiausias žymeklis šiuo metu skaitomam romanui.

Prisirinkite kaštonų. Ar žinote, kad laikydama juos delnuose galite išvyti negeras mintis? O kartu ir prisiminti tą metą, kai rinkdavote kaštonus po senelių kieme augančiu medžiu ir saugodavote juos iki pavasario. Arba linksmus pokštus, kai įmetus kaštoną į židinį jis pradėdavo "šaudyti".

REKLAMA
REKLAMA

Pasimėgaukite rudeniniu lietumi. Juk vaikystėje tai dažnai darydavote. Su naujais, tik prieš rugsėjį pirktais batukais, braidydavote po lietaus balas ir visai pamiršdavote, kad kojos sušalo, o namuose laukia tėvai.

Nueikite į mišką ir prisirinkite grybų. Dar nepamiršote, kaip su tėčiu eidavote grybauti. Tik dabar jau nesielkite taip, kaip anuomet, kai į jo pintinę pririnkdavote nevalgomų grybų, nes buvo tokie gražūs.

Jei trūksta romantikos

Pakvieskite savo mylimą vyrą kartu pasivaikščioti. Juk susipažinote kaip tik rudenį. Ir tada nebuvo šalta. Valandų valandas vaikščiodavote siauromis miesto gatvėmis ieškodami ramybės ir gėrėdamiesi vėstančiu rudens vakaru. Na, suprantama, dabar nebūtina visą naktį praleisti lauke, pradžiai užteks valandos ar dviejų. Kai pasidarys vėsu, grįšite į jaukius abiejų sukurtus namus, užsidegsite kvapnių žvakių ir ramiai gurkšnosite karštą raudonąjį vyną, kuris sušildys ne tik kūną, bet ir dėl kasdienės rutinos spėjusius atšalti jausmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pamėginkite prisiminti jums svarbius įvykius: pirmą žvilgsnį, pirmą susikibimą už rankų, pirmą bučinį. Gal prisiminsite ne tik datas, kada tai įvyko, bet ir tikslų laiką. Pasijuokite iš kiekvienos akimirkos, kai bučinius ar prisilietimus užfiksuodavo viską matančios smalsios pašaliečių akys. Prisiminkite, kaip tada būdavo smagu. Taps gera ir po daugelio metų.

Jei atitolote nuo vaikų

Ar nebūtų smagu, kol dar visiškai neatšalo santykiai šeimoje ir oras lauke, visai šeimai išvykti į trumpą kelionę? Aplankyti įdomų objektą ar tiesiog pabūti gamtoje, kad ir pagrybauti. Galbūt iš pradžių vaikai tai darys nenoriai, tačiau grįžę tikrai supras, kad tėvai gali tapti jų draugais. Su dukra tikriausiai nedažnai kalbatės "moteriškomis" temomis. Aišku, nesiūlome mėginti išpešti kuo daugiau žinių apie dukros vaikiną, drauges ir vakarėlius. Tačiau pokalbis apie tai, kad ir mama buvo jauna, tikrai nepakenks jūsų santykiams. Psichologai ir geri televizijos filmai skelbia, kad moterims reikia pokalbių ir šokolado. Jau ruošdamos kvapnią kavą abi rasite bendrų temų.

REKLAMA

Jei seniai matėtės su drauge

Paskambinkite savo geriausiai draugei. Galite pakviesti kartu pažiūrėti gerą komediją. Prisijuoksite iki ašarų. Paskui, užsukę į nedidelę jaukią kavinukę, užsisakysite ko nors seniai ragauto - kavos su grietinėle, ledų, rinktinio vyno ar jūros gėrybių. Ir prisiminsite, kaip anuomet buvo linksma, neužmiršdamos pasidalyti pačiais naujausiais įvykiais ir žiniomis apie bendrus pažįstamus. Bus smagu, visai kaip senais laikais. Argi dažnai galėdavote sau leisti kalbėti apie tai, kaip kartu gražindavotės prieš pasimatymus?

REKLAMA

Aišku, galite ir niekur neiti, neieškoti draugių ir krintančių lapų. Galite susikurti grožio saloną tiesiog savo namuose. Prisileiskite vonią šilto vandens, priberkite kvepiančių žiedlapių ir pasinerkite į kvapnų vandenį bei ramybę keletui minučių. Paskui įtrinkite kūną kvapniaisiais aliejais ir ramiai ilsėkitės žiūrėdama, kaip už lango siaučia vėjas, lyja, o čia, jūsų namuose, jauku ir šilta.

Jei retai būnate gryname ore

Kai miesto gatvės ir parkai jau nukloti nukritusiais lapais, pasivaikščiokite ar pabėgiokite su savo mylimu augintiniu. Pamatysite, kaip grįžta jėgos ir gera nuotaika. Be to, tai juk papildomas sportas, kuris gražina figūrą ir taiso sveikatą. Grynas oras dar niekam nepakenkė. Pabūkite lauke dažniau ir pajusite, kaip kvepia tikras ruduo. Jei mėgstate važinėti dviračiu, kasdien sukite ratus į parką ar gatvėmis. Net nepajusite, kaip rimtas veidas pasipuoš šypsena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar jau užtenka trumpų scenarijų rudens dienoms? Jei ne, pasinerkite į knygų pasaulį. Pirmoji perskaityta gali būti kad ir Jimo Harrisono „Rudens legendos“. Paskaitysite - patiks. Su knyga visi vakarai pavirsta istorijomis. Patikėkite. Ir nusišypsokite Rudeniui!



Agnė VERBALYTĖ

„News Bridgepix“ nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų