• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koncertai „The Police“ pavertė pelningiausia metų grupe.

200 milijonų parduotų bilietų ir 115 milijonų JAV dolerių grynojo pelno – toks yra dainininko Stingo ir jo kolegų iš „The Police“ pastarųjų 12 mėnesių balansas. Jie užėmė pirmą vietą geriausiai uždirbančių muzikantų sąraše, kurį sudarė žurnalas „Forbes“.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalas tyrė duomenis nuo 2007 rugpjūčio 1 iki 2008 rugpjūčio 1-os dienos. „The Police“ verslo triumfo šaltinis buvo neseniai pasibaigęs koncertinis turas per penkis kontinentus. Tai buvo visų laikų pelningiausia muzikinė kelionė, o melomanų suinteresuotumą kurstė šnekos, kad Stingas, Andy Summersas ir Stewartas Copelandas kartu groja paskutinį kartą.

REKLAMA

Antrą vietą „Forbes“ sąraše užėmė Beyoncé Knowles su 80 milijonų dolerių pajamų. Tiesa, šie pinigai nėra vien muzikinio buvusios „Destiny's Child“ vokalistės talento įvertinimas. Dainininkė pradėjo aktorės karjerą, o iš reklaminių sutarčių su „L'Oreal“, „American Express“ ir kitomis kompanijomis uždirbo 10 milijonų dolerių per metus.

Sėkmingųjų sąraše yra kantri dainininkas Toby Keithas, per metus praturtėjęs 44 milijonais dolerių. Penktoje vietoje – Madonna, ji geresnę vietą užims turbūt kitais metais, nes savo koncertinį turą pradėjo tik dabar.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad gerai suorganizuotas ir išreklamuotas turas stipriai storina pinigines, įsitikino senjorai iš „Genesis“ ir „Van Halen“. Pastarieji, susitaikę su dainininku Davidu Lee Rothu, už galimybę klausytis jų muzikos prašė po 110 dolerių ir susirinko neblogus 35 milijonus.

Sėkmingiausių muzikantų pagal „Forbes“ dešimtukas:



1. The Police - 115 milijonų dolerių per metus

2. Beyoncé Knowles - 80 mln.

3. Toby Keith - 48 mln.

4. Justin Timberlake - 40 mln.

5. Madonna - 40 mln.

6. Celine Dion - 40 mln.

7. Rascall Flatts - 40 mln.

8. Van Halen - 35 mln.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų