REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus vertybinių popierių biržoje penktadienį daugelio šią savaitę pastebimai atpigusių akcijų kainos pakoreguotos į viršų.

Bendra biržos akcijų apyvarta buvo 11,365 mln. litų, iš jų 10,155 mln. litų teko Oficialiojo sąrašo įmonių akcijoms. O lyderio pozicijas dalijosi Ūkio banko ir Rytų skirstomųjų tinklų vertybiniai popieriai - jų apyvartos buvo didesnės kaip po 2 mln. litų. Iš kitų įmonių aktyviau domėtasi „Teo LT“ ir Šiaulių banko akcijomis.

REKLAMA
REKLAMA

Biržos skelbiamo OMXV indekso vertė padidėjo 0,15 proc. iki 374,79 punkto.

Vertybinių popierių komisijos duomenimis, šios institucijos prižiūrimi Lietuvoje viešai platinami ir Rusijoje investuojantys fondai nuo Rusijos ir Gruzijos karo pradžios iki rugsėjo 17 dienos neteko daugiau kaip 76,3 mln. litų.

REKLAMA

Didžiausia Lietuvoje žemės ūkio investicijų bendrovė „Agrowill Group“ rinkos nuosmukio metu sėkmingai išplatino naują akcijų emisiją, per kurią plėtrai pritrauks 26,88 mln. litų.

Per viešąjį akcijų platinimą „Agrowill Group“ pritraukė 8,961 mln. litų. Tiek už žemės ūkio įmonės akcijas sumokėjo smulkieji akcininkai.

Tuo tarpu investicijų bendrovė „ŽIA valda“ galutinai privalo atsiskaityti per vienerius metus. Jos indėlis bus 17,922 mln. litų. Dabar „ŽIA valdos“ dalis įstatiniame „Agrowill Group“ kapitale padidės beveik iki 32 procentų.

REKLAMA
REKLAMA

“Surinktos lėšos bus naudojamos įmonės plėtrai bei finansuoti būsimiems įmonių įsigijimams ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse“, - teigė emisijos platinimo organizatorės įmonės „Finasta įmonių finansai“ direktorė Marija Leitonienė.

“Agrowill Group“ generalinio direktoriaus Valento Šulskio teigimu, žemės ūkio efektyvumas Lietuvoje vis dar tebėra žemas, palyginti su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis, tad investicijų poreikis žemės ūkio sektoriui yra didžiulis.

Naują akcijų emisiją „Agrowill Group“ pardavė po 5,8 lito už akciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų