REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos rinktinės ir Maskvos „Dinamo“ komandos vidurio puolėjas 28 metų 210 cm ūgio Robertas Javtokas davė interviu Rusijos dienraščiui „Sovetskij sport“, kuriame kalbėjo apie tai, ko dar nežinojome.

REKLAMA
REKLAMA

2001 metų gegužę R.Javtokas pakliuvo į baisią avariją, kai lėkdamas savo „Honda“ motociklu susidūrė su mikroautobusu. Anksčiau buvo skelbiama, kad krepšininkas važiavo 140 km per valandą greičiu.

REKLAMA

„Lėkiau daugiau nei 200 km per valandą greičiu. Tai buvo mano liga. Supratau, kad liūdnai baigsis, bet nieko negalėjau padaryti. Galėjau užsimušti, bet Dievas nusprendė kitaip“, - avariją prisiminė krepšininkas.

Paklaustas, ar Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas padėjo išgyventi tragediją, R.Javtokas atsiduso. „Ne, jie nenorėjo su manim tampytis. „Lietuvos rytas“ iš karto nutraukė su manimi sutartį ir formaliai buvo teisūs. Juk neturėjau teisės taip lakstyti. Nepykau ant vilniečių, pats dėl visko buvau kaltas.“

REKLAMA
REKLAMA

„Medikai sakė, kad aš išprotėjęs. Jie teigė, jog turėčiau dėkoti, kad likau gyvas, o apie krepšinį turėčiau pamiršti“, - rusų leidiniui pasakojo lietuvis.

„Kiek vėliau „Lietuvos rytas“ pasiūlė grįžti. Iš pradžių žaidžiau atsargiai, saugojausi kontaktinio krepšinio. Bet dabar viskas yra gerai, pamiršau apie traumas“, - džiaugėsi R.Javtokas.

Paklaustas, ar nemąsto apie naują motociklą, R.Javtokas nusijuokė: „Į motociklus negaliu žiūrėti, negi esu panašus į išprotėjusį? Juoksitės, tačiau dabar turiu sportinį automobilį. Kokiu didžiausiu greičiu esu važiavęs? Arti 300 km per valandą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dienraščio žurnalisto žiniomis, Arvydas Sabonis galėdavo išgerti keturis butelius viskio, Ginataras Einikis užmigdavo ant masažo stalo po naktinių pasivaikščiojimų ir kazino. Paklaustas, ar R.Javtokas taip pat galėtų pasigirti panašiais sugebėjimais, lietuvis nesutriko.

„Aš netoks, nevaikštau po barus ar naktinius klubus. Ir išgerti nemėgstu. O kas dėl mano tautiečių, tai jų asmeninis reikalas“, - atsakė R.Javtokas.

Po trejų metų Lietuvoje įvyks Europos čempionatas. „Tikiuosi pergalės. Manau, kad tas turnyras gali būsi paskutinis mano rinktinės karjeroje. Jau tada man bus daugiau nei trisdešimt. Rinktinės laukia permainos. Karjerą jau užbaigė Ramūnas Šiškauskas, netrukus „viso gero“ pasakys ir broliai Lavrinovičiai“, - pasakojo R.Javtokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų