REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo kontrolierius Romas Valentukevičius pradėjo tyrimą dėl galimo policijos pareigūnų netinkamo elgesio ir piliečių teisių pažeidimo, kai ekologiškomis daržovėmis prekiavęs ūkininkas, neturėdamas prekybos leidimo, buvo sulaikytas policijos pareigūnų ir tris valandas laikomas areštinėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekdamas, kad analogiški piliečių teisių pažeidimai nepasikartotų, Seimo kontrolierius R. Valentukevičius kreipsis į Lietuvos policijos generalinį komisarą Vizgirdą Telyčėną prašydamas pateikti išsamų paaiškinimą dėl policijos pareigūnų veiksmų“, - teigiama Seimo kontrolierių įstaigos antradienį išplatintame pranešime.

REKLAMA

„Šioje situacijoje policijos pareigūnų veiksmai neabejotinai vertintini kaip piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi, dėl kurio buvo nepagrįstai suvaržyta asmenų laivė, pažemintas jų orumas, juk pakaktų surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą“, - pranešime cituojamas R.Valentukevičius.

Kaip skelbta žiniasklaidoje, sekmadienį vienoje Vilniaus centre esančioje kavinėje ir jos prieigose ekologiškomis daržovėmis be leidimo prekiavusį ūkininką iš Biržų rajono Arūną Giedriką ir asociacijos „Viva Sol“, užsiimančios ryšių tarp miesto ir kaimo plėtojimu, prezidentą Valdą Kavaliauską du policijos patruliai jėga įsitempė į automobilį ir išsivežė į Vilniaus trečiąjį policijos komisariatą.

Policijos komisariate A.Giedrikas praleido tris valandas. Ūkininkui buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas.

Plačiau apie tai – LNK žinių video.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų