REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius po dar vienos gyvybę nusinešusios sportinio lėktuvo avarijos sako, kad griežtesnė tokių orlaivių kontrolė būtų naudinga.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį žurnalistų paklaustas, ar ketina imtis kokių nors papildomų saugumo priemonių, A.Butkevičius sakė, kad griežtesnės taisyklės - svarstomos.

REKLAMA

„Aš šiandien kaip ministras dar negalėčiau teigti (kad tvarka griežtės - BNS), bet svarstymai tikrai vyksta. Ir jeigu bus pasiūlymų, kad būtų papildomi sugriežtinimai, papildoma kontrolė, aš manau, tai bus tik žmogaus naudai“, - žurnalistams dėstė susisiekimo ministras.

Jo teigimu, lėktuvai, kurie įregistruoti klubuose, šiuo metu iki nustatyto aukščio gali kilti be specialių leidimų - jiems užtenka informuoti apie ketinimą kilti ar leistis aeroklubą.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar yra atliekamas tyrimas, po kiekvieno tokio nelaimingo įvykio mes vis dėl to sudarome komisiją, kuri svarsto ir priima vėl papildomus sprendimus“, - pažymėjo jis.

Šeštadienio rytą buvusiame Kėdainių aerodrome nukritus ultralengvos klasės lėktuvui žuvo jį pilotavęs vežėjų asociacijos „Linava“ atstovas Maskvoje Rimas Budrevičius, gimęs 1966 metais. Jis pilotavo Alytaus aeroklubui priklausantį lėktuvą.

Nelaimė įvyko apie 10-11 val. Kėdainiuose, Daukšių aerodrome, vykstant asociacijos „Linava“ šventei - vairuotojų varžyboms. Po nelaimės varžybos nebuvo nutrauktos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į orą pakilęs lėktuvas apsuko ratą, tačiau, kol kas dėl nežinomų priežasčių, rėžėsi į žemę už maždaug 300 metrų nuo pakilimo tako. Nukritęs lėktuvas iškart užsidegė.

Kita sportinio lėktuvo avarija įvyko Panevėžio rajone esančiame privačiame Rojūnų aerodrome birželio 18-osios vakarą. Tąkart sudužo Ispanijos oro akrobatikos meistro pilotuojamas vienmotoris lėktuvas „Su-29“.

Vienas ekipažo narys Verne Heiderichas (Vernė Heiderichas), gimęs 1936 metais, žuvo, o 1960 metais gimęs lėktuvo pilotas Ispanijos pilietis Pedro Tellerikitas (Pedras Teljerikitas) buvo sužeistas.

Tuo metu aerodrome buvo ruošiamasi tarptautinėms V.Lapėno taurės akrobatinio skraidymo varžyboms.

Buvęs Seimo narys, Europos akrobatinio skraidymo čempionas V.Lapėnas tame pačiame Rojūnų aerodrome per aviakatastrofą žuvo šių metų sausio mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų