REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad jo šalis klausimą dėl Pietų Osetijos bei Abchazijos respublikų pripažinimo svarstys po parlamento rinkimų, kurie šalyje vyks rugsėjo pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

A. Lukašenka jau kuris laikas nepasiduoda Kremliaus spaudimui pripažinti nuo Gruzijos atsiskirti siekiančių separatistinių respublikų nepriklausomybę. „Ateis naujas parlamentas ir išnagrinės Pietų Osetijos bei Abchazijos klausimą. Pratylėti mes negalime“ – pareiškė paskutiniuoju Europos diktatoriumi laikomas politikas. A. Lukašenka teigė, kad Baltarusija ir toliau yra Rusijos sąjungininkė.

REKLAMA

Priminsime, kad, prasidėjus karui Gruzijoje, Baltarusijos valdžia ilgą laiką tylėjo ir nekomentavo situacijos. Tik po to, kai Rusija išreiškė viešą nepasitenkinimą Minsko pozicija, A. Lukašenka pareiškė, kad Kremliaus veiksmai Gruzijoje yra „išmintingi ir gražūs“. Vėliau Rusijos ambasada Baltarusijoje pareikalavo, kad Minskas žengtų tolimesnius žingsnius ir pripažintų separatistinių respublikų nepriklausomybę. Tačiau kol kas Pietų Osetijos bei Abchazijos nepriklausomybę pripažino tik Nikaragva.

Nepaisant to, sąjunginės Rusijos ir Baltarusijos valstybės sekretorius Pavelas Borodinas pareiškė, kad šios separatistinės respublikos netrukus gali tapti minėtosios sąjunginės respublikos dalimi. Netrukus po to spaudos konferenciją surengęs A. Lukašenka pareiškė, kad bendros sąjunginės valstybės kūrimas šiuo metu yra įšaldytas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų