REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai iš kalėjimo paleistas buvęs Baltarusijos socialdemokratų lyderis Aleksandras Kozulinas abejoja, ar Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka ryšis palaikyti Rusiją ir pripažinti Abchazijos bei Pietų Osetijos nepriklausomybę.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis galėjo seniai pripažinti Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybę, jeigu būtų norėjęs. Ir turėjo pripažinti, kaip didžiausias Rusijos rėmėjas“, - penktadienį Lietuvos žurnalistams Vilniuje sakė A.Kozulinas.

REKLAMA

Jis dalyvauja Seimo rūmuose vykstančiame tarptautiniame seminare „Europos kaimynystės politika: 2008 m. Baltarusijos parlamento rinkimai: demokratinis pasirinkimas?“.

Pasak A.Kozulino, sprendimas dėl Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybės pripažinimo gali būti priimtas artimiausiu metu. Juoba, kad Rusija jau yra išreiškusi nepasitenkinimą dėl Minsko delsimo.

Kita vertus, svarstė Baltarusijos opozicijos veikėjas, vargu, ar jo šalies vadovas ryšis tokiam žingsniui.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu taip padarytų, jis nubrauktų visus dividendus, kuriuos užsidirbo paleisdamas politinius kalinius“, - sakė A.Kozulinas.

Jis teigė, kad paskutiniu Europos diktatoriumi vadinamas A.Lukašenka negali neatsižvelgti ir į Europos Sąjungos, JAV poziciją.

„Atsidūręs politiškai sunkiose sąlygose A.Lukašenka stengiasi išmintingai arba gudriai laviruoti tarp Europos Sąjungos, JAV ir Rusijos prieštaravimų. Manau, Baltarusijoje atėjo permainų laikas. Tai visi supranta“, - penktadienį kalbėjo A.Kozulinas.

Rugpjūčio 16 dieną jis buvo paleistas iš kalėjimo. Buvęs opozicinės Socialdemokratų partijos „Gromada“ pirmininkas tuoj po Baltarusijos prezidento rinkimų 2006 m. buvo nuteistas 5 m. nelaisvės už šiurkštų viešosios tvarkos pažeidimą.

A.Kozulinas dalyvavo prieš A.Lukašenkos režimą ir nedemokratiškus rinkimus nukreiptuose mitinguose. Jis taip pat buvo iškeltas kandidatu į prezidentus.

Po A.Kozulino paleidimo Vakarai prabilo apie galimą santykių su oficialiuoju Minsku atšilimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų