REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus meras Juozas Imbrasas paskelbė nutraukęs praėjusią savaitę pradėtą mokesčių rinkimą už automobilių statymą aikštelėse ir gatvėse prie Santariškių medicinos įstaigų.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės savivaldybė pranešė, jog, siekiant išspręsti automobilių stovėjimo vietų trūkumo problemą, miesto ūkio departamento ir SĮ „Susisiekimo paslaugos“ darbuotojai įpareigoti atlikti analizę ir parengti kitokius siūlymus.

REKLAMA

Nors „Susisiekimo paslaugos“ anksčiau teigė, jog Santariškėse palaipsniui nemokamų automobilių stovėjimo vietų apskritai neliks, penktadienį Vilniaus meras ėmė tvirtinti, esą „problemą reikia spręsti ne mokesčiais, o kompleksiškai“.

„Savivaldybės tarybos sprendimas leisti apmokestinti automobilių aikšteles Santariškėse nesprendžia problemos iš esmės. (...) Plėskime automobilių aikšteles, numatykime atskiras vietas gydytojų automobiliams ir atskiras - pacientams, atskirkime vietas neįgalių asmenų transportui“, - savivaldybės pranešime cituojamas J.Imbrasas.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl nevykusio sprendimo meras teisinasi, jog, anot jo, tarybos sprendime buvo numatyta „tik galimybė, bet ne įpareigojimas“ rinkti mokesčius už automobilių statymą, tačiau „perdėtai uolūs eismo organizatoriai nuėjo lengviausiu, paprasčiausiu keliu“.

Praėjusį penktadienį automobilių parkavimo Santariškių medicinos miestelyje (SMM) įvestą mokestį neefektyvia automobilių stovėjimo vietų trūkumo problemos sprendimo priemone pavadino Santariškių medicinos įstaigų asociacija (SMĮA). Užuot apmokestinus automobilių stovėjimą, asociacija paragino savivaldybę plėsti aikšteles, įrengti daugiaaukštes, kaip kad buvo numatyta detaliajame SMM plane 2006 metais.

Per metus Santariškių medicinos miestelyje apsilanko apie 1 mln. pacientų iš visos Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų