REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena iš priežasčių, lemiančių nemažą laisvų pareigybių valstybės tarnyboje skaičių - netinkama darbo užmokesčio fondo apskaičiavimo tvarka, nustatė vyriausybinė „Saulėlydžio“ komisija.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, jog ši tvarka neužtikrina darbo užmokesčiui išmokėti reikalingų lėšų planavimo, todėl institucijos priverstos laikyti daug laisvų darbo vietų.

REKLAMA

„Saulėlydžio“ komisija pasiūlė Finansų ministerijai iki 2008 m. gegužės 1 d. išnagrinėti lėšų darbo užmokesčiui poreikio apskaičiavimo tvarką ir parengti atitinkamų teisės aktų pakeitimų projektus, tačiau nauja tvarka iki šiol nepatvirtinta.

Vyriausybė trečiadienį pritarė „Saulėlydžio“ komisijos, skirtos kovai su biurokratizmu ir valdymo sistemos tobulinimui, ataskaitai, kurioje taip pat atkreipiamas dėmesys ir į ministerijų bei kitų institucijų neveiklumą paprastinant administracines procedūras.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigiama Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime, vadovaujantis komisijos rekomendacijomis, institucijoms pavesta „atlikti namų darbus“. Toliau Komisija šiuos klausimus svarstys antrąjį 2008 m. pusmetį.

„Saulėlydžio“ komisija, vadovaujama Vyriausybės kanclerio Valdemaro Sarapino, padarė išvadas, kad ministerijos ir apskričių viršininkų administracijos kol kas dar nebaigė išsamaus savo teisės aktų peržvelgimo, kas būtina norint paprastinti administracines procedūras ir mažinti biurokratizmą. Vyriausybinė komisija ir jai pritaręs Ministrų kabinetas skatina ministerijas kuo greičiau užbaigti teisės aktų peržiūrą.

Komisija taip pat pabrėžė, kad ministerijos neskiria pakankamai dėmesio teritorinių valstybinio administravimo ir savivaldybių subjektų siūlymams supaprastinti biurokratines procedūras, tad siūloma į tai labiau atsižvelgti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų