REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Gražina Baikštytė

Naujamiesčio apygarda Nr. 1




Svarbiausi darbai, kuriuos nuveiksiu, tapęs Seimo nariu:

REKLAMA
REKLAMA

Ne be reikalo šiemet tiek daug menininkų kandidatuoja į Seimą. Juos gena viltis tokiu būdu pagaliau nors pajudinti niekaip iš vietos nejudančias problemas. Norėčiau atkreipti valdžios dėmesį į tai, kad kinas, teatras ir kitos meno sritys yra mūsų valstybės prestižo reikalas, o ne tautos linksminimo priemonės. Kiek kultūringai išprusę būsime patys, tiek mus ir gerbs pasaulis. Aktoriai negali jaustis oriai, negaudami net pragyvenimo minimumo, nekalbant apie „neetatinius“  menininkus, dirbančius pagal kūrybines sutartis. Tad mano didžiausias tikslas ir būtų – menininko statuso įteisinimas, kuris suteiktų daugiau teisių. Dar vienas svarbus uždavinys – rūpintis emigrantais, kuriems taip trūksta mūsų dėmesio. Sieksiu valstybės paramos dažnesnėms menininkų gastrolėms pas išeivius, taip pat tautinėms mokykloms remti.



Iš kur tai žinau?

REKLAMA

Pati esu menininkė, tad  problemos man yra žinomos ne iš fasadinės pusės, o iš vidaus.



Kokios mano savybės įrodo, kad galiu tai nuveikti?

Nors esu aktorė, filmuojuosi nuo 1971 m. ir sukūriau apie 35 vaidmenis įvairių kino studijų filmuose, sėkmingai darbuojuosi ir kitose srityse. Vedžiau pokalbių  laidą „Ne tik smaguriams!“, dirbau redaktore televizijos laidoje „Su Nomeda“, septintus metus dirbu žurnalistinį darbą. Rašau straipsnius ir interviu populiariems žurnalams. Jei tai sugebu daryti, neturėdama specialaus diplomo, ir redaktoriai mano straipsnius spausdina, tai ir įrodo, kad gebu persikvalifikuoti.



Kodėl verta balsuoti būtent už mane?

REKLAMA
REKLAMA

Tikrai nemanau, kad esu tobula, bet jei idėja mane sudomina, pradedu ja „degti“ ir stengiuosi įgyvendinti ją tik labai gerai, dėl to draugų esu vadinama perfekcioniste. Žinau, kad dar daug ko reikia išmokti, bet juk kol esi gyvas, tol ir mokaisi. 

Kas nutiks, jei man nebus suteikta galimybė įnešti permainų? Sunku žaisti žaidimą „ kas būtų, jeigu būtų ar nebūtų“... Bus kaip buvę. Gal kiti padarys geriau už mane... O aš galėsiu sakyti, jog ne pralaimėjau, bet turėjau vertingos gyvenimiškos patirties. Skaudžios patirties... Juk pralaimėti niekam nepatinka...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras Algimantas Mikutėnas yra vienas geriausių Lietuvos kino operatorių. Dukros – Marija ir Viktorija dar tebesiekia mokslo aukštumų, bet savo reikmėms seniai užsidirba pačios. Būsiu neoriginali, bet labai myliu ir didžiuojuosi savo dukromis. Visos turime iš senelių paveldėtą bendrą pomėgį siūti ir megzti.

Esu įsitikinusi, kad be visų kitų dorybių žmogus turi turėti humoro jausmą. Man žmogus be humoro jausmo – miręs žmogus! Todėl esu įsimylėjusi mūsų partijos kandidatą Henriką Vaitiekūną.

Kontaktai:

El.paštas: [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų