REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį, rugpjūčio 30-ąją, uostamiesčio klubas „Global“ kviečia į vakarėlį, kuris subtiliai užsimins apie ateinančio renginių sezono kartelę. Klubinėtojų laukia susitikimas su įžymiuoju duetu „Hybrid“, kurio nariai Mike Truman ir Chris Healings melomanams pažįstami ne tik kaip galingo breaks miksuotojai, bet ir kaip etatiniai populiarių meninių filmų garso takelių kūrėjai bei paskutiniųjų XX a. dešimtmečių muzikos paveldo puoselėtojai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kinematografiškas“. Šis apibūdinimas seniai siejamas su šokių muzikos inovatoriais „Hybrid“, ir tampa juo taiklesnis, turint galvoje liepą pasirodžiusį jų dvigubą rinkinį „Soundsystem 01“, kurį išleido įrašų kompanija „Hope Recordings“. Šiame, jau ketvirtajame savo diskografijos soliniame albume, JAV reziduojantys britai Mike Truman ir Chris Healings meistriškai „sukryžmino“ savo sukurtos muzikos kino filmams temas su elektroniniu ambient.

REKLAMA

Išskirtinis tandemo braižas buvo akivaizdus nuo 1999 m. debiutinio albumo „Wide Angle“. Jame viskas – nuo daug žadančio pavadinimo, polinkio poruoti epines simfonines melodijas su masyviais ritmais iki įsimintino bendro darbo su daininke Julie Cruise, kultinio David‘o Lynch‘o serialo „Twin Peaks“ garso takelio žvaigžde – bylojo apie tai, kad „Hybrid“ yra naujas kompozitorių, prodiuserių, didžėjų bei garso dizainerių padermės atstovas. Ne veltui dar 1994-aisiais šių vyrukų iš Velso singlą „Symphony“ pastebėjo įžvalgieji grandai John Digweed ir Sasha.

REKLAMA
REKLAMA

Dueto pavadinimas labai tiksliai atspindi jo muzikinę koncepciją – po didžiuliu „Hybrid“ skėčiu yra vietos įvairiausiems žanrams ir inovacijoms. Vietoje jiedu nestovi: Mike Truman ir Chris Healings jau užsimena apie kitą savo albumą, kuriam kryptį padiktavo jų gyvi pasirodymai. Juose duetui talkina gyvai grojantys instrumentininkai, pavyzdžiui, bosistas Tim Hutton – Iain‘o Brown‘o, „Prodigy“ bei „Groove Armada“ kūrybinis bendradarbis. Partnerystė su aukščiausios klasės muzikantais duetui nėra naujiena. Prie jų antrojo albumo prisidėjo legendinis grupės „New Order“ bosistas Peter Hook, o trečiojo įrašuose dalyvavo alternatyvaus roko guru, grupės „Jane‘s Addiction“ vokalistas Perry Farell.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilgainiui, be savo kepamų šokių aikštelių hitų ir visų, kieno tik įmanoma – nuo „Radiohead“ iki Moby – dainų remiksų, „Hybrid“ išgarsėjo kaip muzikos kino filmams kūrėjai bei aranžuotojai. Mike Truman ir Chris Healings kūrybą girdėjote filmų „Kingdom of Heaven“ (Lietuvoje rodytas pavadinimu „Dangaus karalystė“) , „Déjà Vu“ („Deja Vu“), „Man On Fire“ („Degantis žmogus“), „Domino“ („Domino“), „Chronicles of Narnia: Prince Caspian“ („Narnijos kronikos: Princas Kaspijanas“), „The Dark Knight“ („Tamsos riteris“), „Catacombs“ („Katakombos“) garso takeliuose.

REKLAMA

„Mes esame kitame minimalizmo gale – ties maksimumu, – aiškina Mike Truman. – Keliame didelį triukšmą, štai ką mes darome. Tai mūsų vizitinė kortelė. Tačiau nesvarbu, ką mes naudotume: elektroninius instrumentus, styginių orkestrą ar pučiamųjų ansamblį – mūsų dainos visuomet nukelia klausytoją kažkur toli. Iš čia – ir mums priskiriamas kinematografiškumas.“

Naktinio klubo „Global“ didžiojoje salėje svečiams talkins DJ Mindaugėlis ir Marius Ivanoff. Anot Mindaugėlio, praėjusi vasara jam pažėrė nemažai įkvepiančių įspūdžių.

REKLAMA

„Apsilankiau Barselonos „Sonar“ festivalyje, kuriame trys dienos ir trys naktis prabėgo kaip viena valanda. Šiame renginyje nustebino naujos tendencijos, kurios greitai ateis ir į Lietuvą. Liepą grojau Latvijos paplūdimyje su Sister Bliss„Faithless“, o netrukus po to išvykau į mylimąjį Dubliną aplankyti lietuvių klubinėtojų, su kuriais ketinu susitikti ir naujuoju renginių sezonu. Jo metu „Global“ laukia nemažai staigmenų – planuojame publikai pristatyti daug įdomių ir garsių veidų“, – sakė DJ Mindaugėlis.

Vasaros palydėtuvių naktis su „Hybrid“ klube „Global“ – šeštadienį, rugpjūčio 30 d., 22 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų