REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienis Lietuvos ir pasaulio biržose

Vilniaus vertybinių popierių biržoje išsilaikė geros nuotaikos, o pirkėjai buvo aktyvesni už pardavėjus. OMXV indeksas pakilo 1,27 proc. iki 420,84 punkto ribos. Bendra VVPB apyvarta siekė 4,22 mln. litų, buvo sudaryti 764 sandoriai. Brangusių ir pigusių pozicijų santykis atitinkamai buvo 23/8. Aktyviausiai prekiauta Ūkio banko akcijomis, kurių akcijos kaina pakilo 2,44 proc., o apyvarta buvo 1 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

JAV akcijų rinka trečiadienį atsitiesė, nors JAV finansų sektoriaus ateities perspektyvos vis dar kelia susirūpinimą. „Fannie Mae“ ir „Freddie Mac“, didžiausių JAV hipotekos bankų, akcijos krito apie 20 proc., baiminantis, kad jie, pritrūkus finansavimo išteklių, gali bankrutuoti; o „Goldman Sachs“ sumažino penkių stambių finansų institucijų pelnų prognozes. S&P 500 indeksas per vakar dieną pakilo 0,6 proc., o Nasdaq – 0,2 proc. Daugiausia kilo finansų ir energetikos kompanijų akcijos.

REKLAMA

Azijos rinkas vėl veikė nuotaikos dėl ekonominio augimo sulėtėjimo. Azijos regiono indeksas MSCI Asia Pacific nukrito 0,9 proc., Japonijos Nikkei 225 – 0,77 proc.

Šiandien ryte krito ir Europos rinkų akcijų kainos. Neramias investuojančiųjų nuotaikas stiprino kelias dienas iš eilės brangstanti nafta, tai neigiamai veikė Europos aviakompanijų ir automobilių gamintojų pelnų perspektyvas, vėl sustiprėjo nuogąstavimai dėl infliacijos įtakos finansų rinkoms, baimės dėl papildomų turto vertės nurašymų finansų sektoriuje. Vidurdienį Europos DJ Stoxx 600 indeksas buvo nukritęs 0,79 proc., D. Britanijos FTSE 100 – 0,63 proc., o Vokietijos DAX – 0,85 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų