REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10 tonų labdaros jau artimiausiomis dienomis pasieks Gruziją. Ją rinkęs paramos fondas tikina, kad lietuviai buvo labai aktyvūs.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek įmonės, tiek pavieniai žmonės aukojo patalynės, higienos reikmenų, drabužių, žaislų. Paramos fondo valdybos narė Kristina Vaičiūnaitė sako, kad paramos jau yra pakankamai, todėl nuo šiandienos drabužių neberenkama. Fondas žiūrės, koks bus poreikis, kai nuskris pirmojo labdaros siunta.

REKLAMA

Dar gausiau paramos suplaukė į „Raudono kryžiaus“ atidarytą sąskaitą. Daugiausia aukojo pavieniai asmenys. Pirmąją pinigų dalį „Raudonasis kryžius“ Gruzijai perves jau kitą savaitę.

Pasak „Raudonojo kryžiaus“ laikinosios generalinės sekretorės Gražinos Jevgrafovienės, iš viso paaukota buvo 354 000 litų. Trumpieji telefonai ir sąskaitos veiks iki rugsėjo 14 dienos.

Iš Gruzijos ką tik grįžęs Lietuvos sveikatos apsaugos ministras Gediminas Černiauskas tvirtina, kad dabar Gruzijai labiausia reikia ne tiek humanitarinės, kiek moralinės pagalbos. Tačiau vis dar prašoma dalykų, kurie reikalingi pabėgėliams oriau gyventi per šį sunkų laikotarpį.

Patys gruzinai tikina, kad humanitarinė pagalba šaliai labai reikalinga. „Kiekviena iš šių dėžių - naujas gyvenimas, nauja viltis. Ta viltis dabar tikrai labai reikalinga. Jūs duodate mums tą viltį“, - teigia Gruzijos ambasadorius George‘as Kardikošvilis.

Gruzijoje yra apie 100 000 pabėgėlių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų