REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukštąsias technologijas Baltijos ir NVS šalių rinkose diegianti UAB „Kemek Engineering“ (KE) per 2008 metų pirmąjį pusmetį pasiekė 16,5 milijonų litų apyvartą. Tai 45 proc. daugiau nei 2007 metų tuo pačiu laikotarpiu, kai KE apyvarta buvo 11,4 milijonų litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak UAB „Kemek Engineering“ verslo vystymo direktoriaus Sauliaus Kargaudo, šiuo metu pagrindinis jų verslo variklis – inovacijos. „Mus augina naujos idėjos, nes jau egzistuojančių technologijų perkėlimas į mūsų rinką – nebepakankamas. Aukštųjų technologijų srityje nuolat reikia naujų technologijų, metodų, paslaugų ir produktų. Visa tai kurdami ir būdami lankstūs galime konkuruoti su didžiausiais pasaulio gamintojais“,– teigia Saulius Kargaudas.

REKLAMA

KE šiais metais tapo pirmąja nevalstybine įmone Lietuvoje, kuri gali bandyti ir ženklinti svarstykles. Iki šiol atlikti pirminę neautomatinių svarstyklių patikrą galėjo vienintelė VĮ „Vilniaus metrologijos centras“.

KE šiuo metu aktyviai prisideda prie moderniausių nanotechnologijų įrengimų „Technologijų demonstravimo centrui“ tiekimo ir diegimo bei planuoja ateityje aktyviai veikti šioje perspektyvioje rinkoje.

KE palankiai vertina Struktūrinių fondų paramą inovacijoms remti, o artimiausiu metu žada aktyviai dalyvauti „Idėja LT“ ir „Intelektas LT“ konkursuose. KE dukterinės įmonės veikia Latvijoje, Estijoje, Rusijoje ir Ukrainoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų