REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 18–22 d. Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centre prasidės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ štabų pratybos  „Cool Lion“.

REKLAMA
REKLAMA

Pratybose, kuriose bus naudojama simuliacinė taktikos mokymo sistema (angl. Jodint Conflict and Tactical Simulation System, JCATS ), dalyvaus daugiau nei trys šimtai Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ profesinės ir privalomosios karo tarnybos karių, mobilioji vadavietė ryšio ir kita įranga. Prie pratybų prisidės kariai iš kitų karinių dalinių.

REKLAMA

Krašto apsaugos ministerija praneša, kad pratybų dalyviai vykdys užduotis reaguodami į simuliacinės taktikos mokymo sistemos modeliuojamas operacijų situacijas ir atsižvelgdami į labai intensyvių kovinių operacijų ypatumus.

Kadangi nuo 2006 metų rugpjūčio Motorizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“ buvo priskirta Danijos kariuomenės divizijai, pratybų dalyviai veiks kaip būdami Danijos kariuomenės divizijos sudėtyje.

REKLAMA
REKLAMA

Anot pranešimo, pratybose bus tikrinama, kaip tarpusavyje sąveikauja brigados padaliniai, tobulinamas vadovavimas ir valdymas naudojant informacines sistemas, taip pat operacijų planavimo ir taktinės veiklos procedūros.

Pratybos „Cool Lion“ – tai bendrojo brigados mokymų plano dalis. Jos organizuojamos kartu su Danijos patarėjų ir mokymo specialistų grupe. Pratybų dalyvius vertins Danijos patarėjų ir mokymo specialistų grupės ir divizijos atstovai.

Pratybose kariams vadovaus Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Vilmantas Tamošaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų