REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiulio žiūrovų susidomėjimo bei kritikų pagyrų sulaukusi roko opera „Prisikėlęs“ sugrįžta! Jau rugsėjo 5 dieną Pažaislio vienuolyne įvyks šio įstabaus kūrinio pakartojimas.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės pabaigoje Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje įvykęs roko operos „Prisikėlęs“ debiutas sulaukė rekordinio skaičiaus žiūrovų dėmesio. Tąkart šį, kiekvieno žmogaus širdies gelmes pasiekusią roko operą stebėjo 5000 tūkstančiai žiūrovų, o visi norintys netgi netilpo į bažnyčios vidų.

REKLAMA

Tad, daugybės kauniečių prašymu, šis, net ir įnoringiausiems melomanams įtiksiantis kūrinys, kuriam muziką ir žodžius sukūrė garsus šių laikų italų kompozitorius Daniele Ricci, bus pristatomas jau antrąjį kartą. Roko operoje, kurioje šiuolaikinio žmogaus akimis pažvelgiama į Kristaus kančios ir Prisikėlimo istoriją, dalyvaus žymūs populiariosios ir klasikinės muzikos atlikėjai – Ovidijus Vyšniauskas, Vilija Matačiūnaitė, Rūta Zaikauskaitė, Vaidas Vyšniauskas, Rita Preikšaitė bei Ramūnas Urbietis. Jiems talkins Kauno Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinis choras „Cantate Domino“ bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kauno fakulteto mišrusis choras.

„Ši opera – tai meno kūrinys, kuris istorinius vingius atspindi savo simboline – metaforine kalba. Tai daugiau negu skausmas ir kryžius. Tai pradžia naujo, ilgo kelio, kuris tęsiasi iki šiandien“, - kalbėjo roko operos „Prisikėlęs“ režisierius Nerijus Petrokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų