REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naftos kainos antradienį krito, sumažėjus importo apimtims Kinijoje. „Brent“ rūšies nafta atpigo 0,64 JAV dolerio iki 112,03 JAV dolerio.

REKLAMA
REKLAMA

Importo apimtys Kinijoje, antroje stambiausioje naftos vartotojoje pasaulyje, šių metų liepą netikėtai sumažėjo 7 procentais. Gerokai sumažėjus importo apimtims Kinijoje, išaugo susirūpinimas dėl pasaulinės naftos paklausos, mažėjančios Jungtinėse Valstijose ir kitose išsivysčiusiose šalyse dėl aukštų degalų kainų.

REKLAMA

Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis paragino Vakarų sąjungininkus padėti jam konflikte su Rusija dėl Pietų Osetijos. Gruzija buria jėgas Tbilisyje savo sostinei apginti, rusų pajėgos toliau braunasi į Gruzijos teritoriją, ignoruodamos Vakarų raginimus nutraukti savo veiksmus.

Azerbaidžano valstybinė naftos kompanija šeštadienį pranešė, kad dėl susidūrimų buvo sustabdyti naftos ir jos produktų iškrovimo iš dviejų gruzinų uostų darbai.

REKLAMA
REKLAMA

Per Gruziją nutiestas ir stambiausias regione naftotiekis Baku-Tbilisis-Džeichanas, atakuotas Turkijos teritorijoje likus kelioms dienoms iki konflikto tarp Rusijos ir Gruzijos. Naftotiekio atstatymo darbai gali trukti vieną dvi savaites, pranešė turkų kompanija „Botas“. Kompanija BP taip pat sumažino gamybą mažiausiai 400 tūkst. barelių per parą dėl sprogimo naftotiekyje.

Statistiniai duomenys apie naftos atsargas bus paskelbti antradienį vakare. Prognozuojama, kad naftos atsargos per savaitę sumažėjo 100 tūkst. barelių, benzino atsargos sumažėjo 2,1 mln. barelių, o distiliatų atsargos išaugo 1,7 mln. barelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų