REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, tapęs įtariamuoju byloje dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo, teigia jau susipažinęs su jam pateiktais įtarimais ir pasiruošęs duoti parodymus prokurorui, rašo antradienio "Respublika".

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau po apsilankymo su advokatu Generalinėje prokuratūroje V.Muntianas buvo išreiškęs pageidavimą susipažinti su įtarimais ir bylos medžiaga.

REKLAMA

„Su pareiškimu dėl įtarimų esu susipažinęs. Dėl tolesnių proceso veiksmų reikia kreiptis į advokatus, nes čia jų kompetencijos klausimai. Kai mane pakvies, tada ir darysiu tai, kas man priklauso“, - „Respublikai“ sakė V.Muntianas.

Anksčiau politikas prokuratūroje buvo apklaustas du kartus kaip liudytojas. V.Muntianas ir toliau tikino nesijaučiąs kaltas, o kvietimo į prokuratūrą sakė dar negavęs.

V.Muntiano bylą tiriantis Generalinės prokuratūros prokuroras Aidas Mažeika negalėjo pasakyti, kada įtariamasis politikas duos parodymus ir paaiškinimus.

REKLAMA
REKLAMA

Įstatymas taip pat numato galimybę susipažinti ir su bylos medžiaga per ikiteisminį tyrimą.

Plačiau tyrimo eigos ir būsimų procesinių veiksmų prokuroras nekomentavo, tik užtikrino, kad tyrimą bus stengiamasi baigti dar šiais metais. „Mes laikomės tos pačios pozicijos - savo būsimų veiksmų nekomentuojame“, - sakė prokuroras.

Seimas V.Muntiano neliečiamybę panaikino liepos 1 dieną.

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas yra pareiškęs, kad V.Muntianas įtariamas naudojimusi savo kaip Seimo pirmininko įtaka, kad būtų jam palankiai įformintas žemės sklypas, esantis Kėdainių rajone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad V.Muntianas siekė, jog Kauno apskrities viršininko įsakyme, kuriuo buvo tvirtinamas Kėdainių rajone esančio sklypo dalijimo projektas, būtų nurodyta, kad esą jame jau egzistuoja seni pastatų pamatai, kurie suteiktų galimybę statyti naujus pastatus.

Minimas sklypas priklauso verslininkui M.Grūdei, tačiau jis turėjo atitekti V.Muntianui. Sklypas yra vandens telkinio apsaugos zonoje, todėl jame statybos nėra leidžiamos. Tuo metu V.Muntianas esą siekė įrodyti sklype anksčiau egzistavus pastatus, kad tai sudarytų galimybę vykdyti statybas šiame sklype ateityje.

Arturas PAKNYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų