REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie Rusijos ambasados Vilniuje šeštadienį įvyko jaunimo piketas, kuriame buvo protestuojama prieš Rusijos karinius veiksmus Gruzijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Prie ambasados pastato susirinko 10 piketuotojų, juos stebėjo 40 žiūrovų, tarp kurių teisės ekspertas Dainius Žalimas.

REKLAMA

Piketo dalyviai skandavo: „Šalin rankas nuo Gruzijos“, laikė plakatus su šūkiais: „Rusija į svečius be tankų neina“, „Hitleris, Sudetai, Čekija - Putinas, Pietų Osetija, Gruzija“.

Viena iš akcijos organizatorių Radvilė Morkūnaitė teigė, kad protestuojančiųjų nuomone Rusijos Federacija pažeidžia tarptautinės teisės aktus ir tarptatutinio bendravimo normas, veržiasi į suverenią valstybę bei atlieka ten karo veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

„Ten mūsų draugai, mes esame ne kartą ten buvę, palaikome juos ir solidarizuojamės su jais“, - sakė aktyvistė.

Tarptautinės teisės specialistas, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Tarptautinės ir ES teisės katedros vedėjas Dainius Žalimas BNS sakė, kad Rusija vykdo agresiją prieš Gruziją, siekdama iš naujo okupuoti Pietų Osetijos teritoriją.

„Pietų Osetija nebuvo savivaldi, o tiesiog Rusijos okupuota, ir, kai gruzinai pamėgino susigrąžinti šitos teritorijos kontrolę, Rusija metė visas pastangas tam, kad to neleistų. Rusijos politika yra tam tikrų Gruzijos teritorijų okupacija ir de facto aneksija“, - pažymėjo teisės specialistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau piketo dalyviai patraukė prie Gruzijos ambasados. Ji buvo įleisti į ambasados kiemą, kur Gruzijos konsulas Lietuvoje Giorgijus Kerdikošvilis pasakė kalbą ir padėkojo Lietuvos žmonėms už palaikymą.

Kreipdamasis į protestuotojus, G.Kerdikošvilis prašė kitų valstybių pagalbos, kad kariniai veiksmai baigtųsi.

Iš Gruzijos ambasados piketuotojai patraukė link Prancūzijos diplomatinės atstovybės.

Prie šiuo metu Europos Sąjungai pirmininkaujančios valstybės ambasados susirinkę protestuotojai anglų kalba skandavo: „Viva, Gruzija“, „Europa, sustabdyk Rusiją“.

REKLAMA

Penktadienį separatistiniame Pietų Osetijos regione kilo ginkluotas Gruzijos ginkluotųjų pajėgų ir separatistų konfliktas, į jį vėliau įsitraukė pastaruosius remianti Rusija. Šeštadienį Rusijos ir jos provakarietiškos kaimynės Gruzijos pajėgos toliau įnirtingai kovoja Pietų Osetijoje. Rusijos pajėgos bombarduoja ir apšaudo netoli šio regiono esantį Gruzijos Gorio miestą.

Gruzijos parlamentas šeštadienį neeiliniame posėdyje vienbalsiai pritarė prezidento Michailo Saakašvilio dekretui dėl karo padėties įvedimo visoje Gruzijos teritorijoje nuo rugpjūčio 9-osios iki 15 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų