REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos tarybos narė Giedrė Vitienė trečiadienį stojo prieš teismą dėl galimai melagingų parodymų davimo. Prokurorai teigia, kad liudydama ikiteisminio tyrimo metu Darbo partijos byloje buvusi parlamentarės Loretos Graužinienės padėjėja melavo, jog ant bylai svarbių dokumentų yra ne jos parašas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Generalinės prokuratūros prokurorės Nijolės Frolovos, prieš dvejus metus duodama parodymus kaip liudytoja Darbo partijos byloje G. Vitienė tvirtino, jog ant kasos išlaidų orderių parašas yra ne jos, o tik panašus į jį. Vėliau specialistai nustatė, kad kasos orderius iš tiesų pasirašė G. Vitienė. Įtarimų kilo ir dėl kai kurių kitų dokumentų.

REKLAMA

Trečiadienį teismo posėdžio metu taip pat paaiškėjo, kad tyrimo metu klausiama apie kai kuriuos dokumentus „darbietė“ dažnai kartojo, jog jų nepamena. Atsižvelgus į tai G. Vitienei buvo skirta psichiatrijos ekspertizė. Per ją atminties sutrikimų nenustatyta.

Šiuo metu nėštumo ir gimdymo atostogose esanti G. Vitienė teisme tvirtino, jog liudydama prokurorui nemelavo.

“Nemelavau, sakiau, kad negaliu garantuoti, jog tai mano parašas“, - teigė kaltinamoji. Į tai atsakydama prokurorė pareiškė, kad „neprisiminti“ yra G. Vitienės gynybos taktika.

REKLAMA
REKLAMA

Tęsiant įrodymų tyrimą į kitą teismo posėdį nuspręsta iškviesti liudytoją.

Už melagingų parodymų davimą gali būti baudžiama viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

G. Vitienė - ne pirmoji Darbo partijos narė, kuriai teko stoti prieš teismą dėl melagingų parodymų davimo. Už šį nusikaltimą buvusiam Mažeikių rajono savivaldybės tarybos nariui Pauliui Perminui šiemet skirta 6,5 tūkst. litų bauda.

Pagrindinė Darbo partijos byla šiuo metu jau yra teisme. Jos nagrinėjimas iš esmės turėtų prasidėti spalio mėnesį. Byloje dėl finansinių nusikaltimų kaltinimai pateikti partijai kaip juridiniam asmeniui, partijos vadovui Viktorui Uspaskichui ir dar trims partijos nariams.

V. Uspaskichas savo kaltę kategoriškai neigia. „Darbiečių“ vadovybė tikina, kad byla yra politinė, ir skundžiasi, jog partija yra neteisingai persekiojama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų