REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujasis sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vadovas Gediminas Černiauskas į savo komandą kviečiasi ne tik senus pažįstamus, bet ir interesų konfliktus galinčius sukelti farmacijos verslo atstovus, rašo ketvirtadienio "Respublika".

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę naujuoju sveikatos apsaugos viceministru paskirtas buvęs Lošimų priežiūros komisijos narys Algirdas Šešelgis netapo vieninteliu G.Černiausko komandos nariu, glaudžiai susijusiu su vaistų pirkliais.

REKLAMA

Į talką - farmacininkai

„Respublika“ išsiaiškino, kad laisvus ministro patarėjo postus netrukus gali užimti dar du seni G.Černiausko bičiuliai, tampriai susiję su farmacijos bendrovėmis.

Ministrui netrukus patarinės ir Etinių farmacijos kampanijų asociacijos (EFKA) vadovas Gintautas Barcys. Kalbama, kad patarėju gali tapti ir buvęs šios įstaigos vadovas bei vienos amerikiečių farmacijos kompanijos atstovybėje Vilniuje aukštas pareigas ėjęs Leonas Kalėtinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesiruošiu persikelti kol kas jokiu etatiniu ministro patarėju, nes tokiu ir nebuvau kviestas. Man pasiūlyta tapti tik ministro G.Černiausko visuomeniniu patarėju, - „Respublikai“ vakar teigė G.Barcys. - Jokių užduočių kol kas negavau. Mano įsipareigojimai ministrui yra paprasti - jeigu jam kils kokių klausimų, reikės mano kokios ekspertizės, tai ir patarsiu“.

G.Barcio vadovaujama EFKA Lietuvoje atstovauja bene visas didžiąsias etines farmacijos kompanijas, plėtojančias savo verslą mūsų šalyje.

Šventė darbo metu

„Apie L.Kalėtiną nieko nežinau“, - teigė G.Barcys. Vakar „Respublikai“ nepavyko susisiekti nei su L.Kalėtinu, nei su ministru G.Černiausku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šie seni bičiuliai ypač pasižymėjo praėjusių metų sausį, G.Černiauskui vos tapus premjero Gedimino Kirkilo patarėju. Tuomet vidury darbo dienos patarėjas nuskubėjo į farmacijos kompanijos būstinę, kurioje korporatyvinių reikalų direktoriumi dirbo L.Kalėtinas.

Liudininkų teigimu, naujas G.Černiausko pareigas smagiai paminėję bičiuliai netrukus atsidūrė tame pat pastate esantį restoraną. Čia vyrai savo nepasitenkinimą išliejo nei valdininkui nei verslininkui nederamu būdu ir dėl to turėjo net aiškintis policijai.

REKLAMA

G.Černiauskas už savo išvyką į privačios bendrovės kontorą atsipirko pasiaiškinimu premjerui. Nurimus gėdingos istorijos atgarsiams šis socialdemokratas padarė svaiginamą karjerą - šiemet buvo paskirtas sveikatos apsaugos viceministru, o prieš kelias savaites ėmė vadovauti SAM.

Nemalonus incidentas švenčiant tuometinio premjero G.Černiausko paskyrimą L.Kalėtinui kainavo brangiau - jam teko palikti šiltą vietą farmacijos milžinės atstovybėje Vilniuje.

Į naujojo SAM vadovo komandą renkami farmacijos verslo atstovai jau sukėlė politikų nuostabą. Seime kol kas prabilta apie viceministru tapusį A.Šešelgį, tačiau G.Černiauskas neįžvelgia jokio galimo interesų konflikto grėsmės.

Julius GIRDVAINIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų