REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus keliems mėnesiams iki Seimo rinkimų žurnalistas Vytautas Matulevičius ėmėsi kurti dokumentinį filmą apie saugumo karininko Vytauto Pociūno žūties aplinkybių tyrimą, kuriam vadovavo žurnalisto brolis Pilietinės demokratijos partijos vadovas Algimantas Matulevičius.

REKLAMA
REKLAMA

V.Matulevičius teigia naujame filme apie Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklą raginsiąs prisiminti karininko V.Pociūno žūties aplinkybių tyrimą ir atsakyti į klausimą, kodėl visuomenė negavo atsakymo apie saugumo karininko mįslingos žūties Baltarusijoje aplinkybes.

REKLAMA

Filmo, kurį ketinama rodyti rugpjūčio 23 dieną minint antrąsias V.Pociūno žūties metines, biudžeto sąmatos ir galimų rėmėjų V.Matulevičius neatskleidė.

Dėl filmo rodymo šiuo metu V.Matulevičius derasi su vienu televizijos kanalu, konkrečiai su kuriuo autorius taip pat nepanoro atskleisti.

Anot jo, idėja sukurti filmą apie VSD tyrimą kilo, ,,suvokiant, kad politinis Lietuvos gyvenimas paverstas klano sistema“.

Buvęs Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK), atlikusio parlamentinį VSD veiklos tyrimą, pirmininkas A.Matulevičius pripažino pats paskatinęs brolį kurti minėtą filmą, tuo tarpu filmo kūrėjas V.Matulevičius užsimena, be kita ko, siekiąs apginti brolį parlamentarą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiam tyrimui vadovavo mano brolis A.Matulevičius. Mano brolis atlikęs pareigą buvo išmestas iš posto (NSGK pirmininko pareigų - BNS), kažkas turėtų ginti, tai aš bent savo kuklų indėlį kaip brolis įnešiu, mes abu apie tyrimą daug kalbėdavome, tad idėja sukurti filmą buvo bendra“, - BNS teigė V.Matulevičius.

Klausiamas, ar nesiekia rinkiminiams tikslams išnaudoti parlamentinį tyrimą, parlamentaras A.Matulevičius pripažino galįs sulaukti priekaištų dėl to, kad filmas pasirodo rinkimų kampanijos įkarštyje.

,,Noriu, kad filmo pasirodymas apie V.Pociūno žūtį sutaptų su metinėmis, bet jaučiu, kad bus priekaištaujama, kad tai sutampa su rinkimine kampanija, to reikalo nestabdysiu, nes ten apie rinkimus nieko nėra“, - BNS trečiadienį sakė A.Matulevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Matulevičius prieš kelis mėnesius tapo rinkimuose dalyvausiančių „pilietininkų“ vadovu, be to, pats ketina vienoje iš vienmandačių apygardų grumtis dėl vietos būsimame Seime.

Būsimas aktyvus rinkimų kampanijos dalyvis A.Matulevičius pats teigė jau bebaigiąs rašyti publicistinę knygą, kurią ketina išleisti taip pat rugpjūčio pabaigoje - jis sako rašantis apie VSD tyrimą, Viktoro Uspaskicho fenomeną, ,,Leo LT“, valstybės susvetimėjimą.

Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas šiuo atveju teigė neįžvelgiąs rinkiminės reklamos požymių. Anot jo, apie tai bus galima spręsti tuomet, kai bus aiškus ir filmo, ir knygos turinys.

REKLAMA

,,Prieš rinkimus kiekvienas nori pasirodyti, kad yra labiausiai vertas patekti į Seimą. Vienas sukuria įstatymo tekstą, kitas knygą parašo, to įstatymas nereglamentuoja“, - sakė Z.Vaigauskas.

Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnas V.Pociūnas Lietuvos konsulate Gardine žuvo 2006 metų rugpjūčio 23-ąją tarnybinės komandiruotės Breste metu mįslingomis aplinkybėmis iškritęs per viešbučio langą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų