REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 4-12 d. poetas ir muzikantas Gintaras Grajauskas dalyvaus poezijos ir muzikos dirbtuvėse „Kalbos muzika“ Crear kūrybos centre Agrilyje, Škotijoje. Kartu su kolegomis kūrėjas parengs bendrą programą, įrašys ją profesionalioje įrašų studijoje bei atliks Crear kūrybos centre. Rugpjūčio 11 d. programa bus pristatyta Edinburgo knygų festivalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Gintaras Grajauskas yra žinomos Klaipėdos grupės „Kontrabanda“ bosistas ir vokalistas, pats kuriantis savo atliekamus tekstus. Nors tik vienas iš grupės albumų buvo išleistas profesionaliai, „Kontrabanda“ gimtajame mieste jau pasiekė kultinį statusą jaunimo tarpe.

REKLAMA

„Kalbos muzikos“ projekte taip pat dalyvauja škotai: Thomas A. Clarkas (poetas), Lise Sinclair (poetė ir muzikantė), Gerry'is Cambridge'as (poetas ir muzikantas), islandai: Adalsteinnas Ásbergas Sigurdsonas (poetas) ir Ástvalduras Traustasonas (muzikantas).

Edinburgo knygų festivalyje rugpjūčio 12 d. įvyks ir naujos lietuvių poezijos antologijos „Six Lithuanian Poets“ („Šeši lietuvių poetai“) pristatymas, kuriame dalyvaus Eugenijus Ališanka, Gintaras Grajauskas ir Sigitas Parulskis. Poezijos skaitymai taip pat vyks Mančesteryje (rugpjūčio 11 d.) ir Londone (rugpjūčio 13 d.).

Renginį „Kalbos muzika“ organizuoja Europos literatūrą propaguojanti organizacija „Literature Across Frontiers“, Škotijos poezijos biblioteka kartu su „Lietuviškomis knygomis“ ir Lietuvos ambasada.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų