REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicinių frakcijų atstovai priekaištauja premjerui Gediminui Kirkilui dėl planų nepertraukiamai atostogauti beveik visą mėnesį, nors esą liko kalnas neišspręstų problemų. Valdantieji ginasi, kad svarbiausi darbai - vykdomi, ir oponentus kaltina priekabiavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Konservatorius Jurgis Razma pažymi, kad „pasitraukęs atostogų ministras pirmininkas palieka nuošaly sudėtingas energetikos, naujojo biudžeto formavimo, aukštojo mokslo, netramdomos infliacijos ir kitas svarbias žmonėms problemas“.

REKLAMA

Pirmadienį išplatintame pranešime J.Razma pastebi, kad „gal taip elgdamasis ministras pirmininkas nori išvengti tiesioginės akistatos su rugpjūčio pradžioje protesto akciją paskelbusiais žemdirbiais bei apie aktyvias akcijas kalbančiais vežėjais, nesulaukiančiais jokios Vyriausybės reakcijos į neregėtą degalų kainų augimą“.

J.Razmai antrina ir darbiečių frakcijos Seime seniūnė Virginija Baltraitienė, primenanti dar ir nežinomybę prieš artėjantį rudenį kilsiančias šildymo kainas.

REKLAMA
REKLAMA

Į premjerą pavaduosiančius ministrus J.Razma ir V.Baltraitienė daug vilčių nededa, pažymėdami, kad pavadavimas paprastai būna tik formalus.

„Aš bent įsivaizduoju, kad Vyriausybės vadovas turi būti ūkininkas, kuriam pirmiausia rūpi Lietuvos ateitis. Suprantu, kad atostogos priklauso, bet gal galima jas per 2 ar 3 kartus pasidaryti?“, - klausė darbietė V.Baltraitienė.

J.Razmai klausimų kelia ir G.Kirkilo statusas Pekino olimpinėse žaidynėse, kur premjeras oficialiai šaliai atstovaus ir atostogų metu.

„Kas slypi po šiuo dviprasmiškumo - ar tik galimybė kompensuoti privačios kelionės transporto išlaidas, ar, išvengus gilesnės politinės diskusijos dėl oficialios Lietuvos vadovų kelionės, bandyti tai maskuoti prisidengiant atostogaujančiojo statusu?“ - klausia J.Razma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė G.Kirkilą gina, aiškindama, kad Vyriausybė yra išsprendusi visus svarbiausius uždavinius ir premjeras gali sau leisti atostogauti.

Paklausta apie šildymo bei streikais grasinančių žemdirbių bei vežėjų problemas, I.Šiaulienė sakė, kad jos sprendžiamos.

„Tos problemos yra, bet jas (Vyriausybė - BNS) sprendžia, dėl šildymo ir auditas yra rengiamas, kaip buvo skaičiuota kaina, yra duoti pavedimai, nurodymai ir tiek. Aš nematau čia didelės problemos, o jeigu nori ją matyti, gali kabinėtis“, - į opozicijos priekaištus atsikirto I.Šiaulienė.

REKLAMA

Premjeras G.Kirkilas nuo pirmadienio atostogaus beveik mėnesį. Pirmosiomis rugpjūčio dienomis G.Kirkilas vyks į Nidą, kur dalyvaus tradiciniame teniso turnyre „Nida Jazz“.

Nuo rugpjūčio 4-osios G.Kirkilas poilsiaus Druskininkuose, o rugpjūčio 17 dieną išvyks į Kiniją, kur stebės Lietuvos sportininkų pasirodymus Pekino olimpinėse žaidynėse bei dalyvaus olimpiados uždarymo iškilmėse.

Į darbą premjeras grįš rugpjūčio 26 dieną.

Nuo pirmadienio G.Kirkilą pavaduos susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius, o nuo rugpjūčio 6 d-osios - finansų ministras Rimantas Šadžius. Artimiausias Vyriausybės posėdis numatytas rugpjūčio 20 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų