REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bukiausių nusikaltėlių gretos pagausėjo. Jas papildė dyzeliną iš vilkiko bako sostinėje pavogti mėginęs vyras. Tikrindamas, kiek jame yra degalų, veikėjas nusprendė... pasišviesti žiebtuvėliu. Apie ne itin gerai apgalvotą nusikaltimą rašo pirmadienio "Respublika".

REKLAMA
REKLAMA

Paguldytas į reanimaciją

Pasak policijos pareigūnų, vagišius bandė pasidarbuoti sekmadienio naktį, apie 2 val., Tunelio gatvėje. Vyrą suviliojo čia stovėjusio Rusijos firmos vilkiko kuro bakas.

REKLAMA

Pirminiais duomenimis, nusikaltėlis iš pradžių atsuko bako dangtelį, o tada nutarė įsitikinti, ar jame yra pakankamai dyzelino. Tam nutarė pasinaudoti dujiniu žiebtuvėliu.

Jį uždegus susikaupę dyzelino garai akimirksniu nudegino vagišiui veidą, rankas, kitas kūno vietas. Greitosios pagalbos medikai nuvežė vyrą į Antakalnio ligoninę. Pasak medikų, nusikaltėlis paguldytas į reanimaciją. Jo būklė apibūdinama kaip sunki.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų teigimu, šis bukas įtariamasis - 1971 m. gimęs vilnietis J.Ž. - jau kurį laiką buvo ieškomas policijos dėl narkotikų laikymo.  Dabar jam teks atsakyti už tai bei už bandymą pavogti dyzeliną.

Policininkų žodžiais, vilnietį drąsiai galima įrašyti į bukiausių nusikaltėlių dešimtuką. „Neįsivaizduoju, kaip žmogui, vagiančiam degalus, galėjo šauti į galvą pasišviesti žiebtuvėliu. Tai tiesiog nepaaiškinama“, - stebėjosi vienas iš pareigūnų.

Auga kainos - daugėja vagysčių



Pastaruoju metu degalų vagys sostinėje suaktyvėjo. Dienraštis „Vakaro žinios“ pranešė, kad nusikaltėlius pažadino nepaliaujamai augančios degalų kainos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



„Vakaro žinių“ duomenimis, labiausiai kenčia Vilniaus gyventojai, kiek mažiau - Kauno ir Klaipėdos. Neatmetama, jog degalų vagysčių greitai padaugės ir kituose šalies miestuose.



Dažniausiai kuras vagiamas iš sunkvežimių bakų, mat juose telpa kur kas daugiau degalų nei lengvųjų automobilių bakuose. Vis dėlto vagys nespjauna ir į juos. Neseniai jie pavogė degalus iš į užmiestį, sodan, išvykusio policijos pareigūno mašinos. Kartu ištuštino dar trijų sodų bendrijos gyventojų automobilių bakus.



Šiemet sostinės pareigūnai jau sulaikė 13 degalų vagystėmis įtariamų asmenų. Vienas iš jų net pateko į ligoninę, mat netyčia gurkštelėjo vagiamo benzino. Teisėsaugininkų žiniomis, juodojoje rinkoje už litrą vogto dyzelino prašoma maždaug trijų litų, už litrą benzino - iki 2,5 lito.

Tomas BERŽINSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų