REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Sony“ , „Sharp“, „Hitachi“, „Motorola“, „Samsung“ ir AMIMON pranešė subūrusios pramoninį aljansą, kursiantį buitinei elektronikai skirtą bevielio ryšio standartą.

REKLAMA
REKLAMA

Beviele skaitmenine namų sąsaja (Wireless Home Digital Interface, WHDI) bus galima iš DVD grotuvų ar kitų vaizdo šaltinių transliuoti didelės raiškos vaizdą į bet kurį namuose esantį televizorių. AMIMON pranešime teigiama, kad šio tinklo pagrindas bus jos gaminamas 5 GHz dažniu veikiantis vaizdo modemas, galintis bute ar namuose transliuoti nesuglaudintą didelės raiškos vaizdo signalą neprarandant kokybės.

REKLAMA

WHDI įrangos kūrimas turėtų būti užbaigtas iki šių metų pabaigos. Pranešama, kad šiuo metu WHDI tinklas gali veikti maždaug 30 metrų spinduliu.

Naudojant WHDI į namų tinklą bus galima sujungti įvairią skirtingų gamintojų garso ir vaizdo techniką. Pavyzdžiui, miegamajame esančio DVD grotuvo rodomą filmą bus galima žiūrėti bet kuriame namuose esančiame televizoriuje – suprantama, be laidų.

Anksčiau LG, „Panasonic“, NEC, „Samsung“, SiBEAM, „Sony“ ir „Toshiba“ buvo paskelbusios pradedančios kurti bevielį namų elektronikai skirtą „WirelessHD“ standartą. Skirtingai nei WHDI, šio standarto įranga veiks 60 GHz dažniu, o siųstuvo aprėptis bus apribota maždaug 10 m spinduliu. Praktiškai tai reiškia, kad HD vaizdas galės būti transliuojamas tik vienoje patalpoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų