• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI), šiemet 2 procentus nuo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio paramai elektroniniu būdu skyrė beveik 130 tūkst. šalies gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad paramos gavėjams – visuomeninėms organizacijoms, fondams ir kitiems juridiniams vienetams jau pradėta pervesti parama, kurią gyventojai skyrė nuo 2007 m. pajamų mokesčio. Apie 11 tūkst. paramos gavėjų, kuriems prašymus skirti paramą gyventojai pateikė elektroniniu būdu, šiomis dienomis bus pervesta beveik 18 mln. litų.

REKLAMA

„Nors įstatymas numato, kad parama turėtų būti pervesta iki lapkričio 15 d., mokesčių inspekcija tesėjo duotą pažadą ir lėšas paramos gavėjams jau pervedė arba tai padarys artimiausiu metu. Pažymėtina, kad šiomis dienomis lėšos pasieks tuos gavėjus, kuriems gyventojai skyrė paramą, naudodamiesi VMI elektroninio deklaravimo sistema“, - aiškina VMI Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė – Šnirienė.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai paramos, kurią gyventojai skyrė pateikę prašymus e. būdu, gaus Labdaros ir paramos fondai „Bėdų turgus“, „Rugutė“, Visagino stačiatikių Šv. Palemono parapija, Šv. Pranciškaus ir Šv. Bernardino vienuolynas, visuomeninė organizacija sporto klubas „Saulės ženklas“.

E. būdu šiemet pateikta 127 tūkst. prašymų skirti 2 proc. nuo 2007 m. sumokėto gyventojų pajamų mokesčio, o iš viso norą skirti paramą pareiškė apie 540 tūkst. šalies gyventojų. Praėjusiais metais apie pusė milijono mokesčių mokėtojų paramai skyrė per 54 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pervesdami lėšas liepos mėnesį – 4 mėnesiais anksčiau, nei įpareigoja įstatymas, skatiname gyventojus naudotis elektroninio deklaravimo sistema ne tik deklaruojant pajamas, bet ir teikiant prašymus paramai skirti“, - sako S. Aliukonytė – Šnirienė.

VMI pažymi, kad pateikti duomenys – preliminari informacija tik apie elektroniniu būdu skirtą paramą. Visos lėšos, kaip ir numato įstatymas, paramos gavėjus pasieks iki š. m. lapkričio 15 dienos.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų