REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Numatoma bendrovės įstatinį kapitalą padidinti beveik 18 proc. nuo 26,143 mln. Lt iki 30,778 mln. Lt. Fiksuota vienos akcijos emisijos kaina yra 5,80 Lt.

REKLAMA
REKLAMA


66,7 proc. naujos akcijų emisijos ketina nupirkti didžiausia „Agrowill Group“ akcininkė „ŽIA valda“. Likusi 4,635 mln. litų nominalios vertės akcijų emisijos dalis, kuri skirta smulkiesiems akcininkams, bus platinama viešai.

REKLAMA


„Tai, kad didžiąją dalį akcijų planuoja išpirkti pagrindinis bendrovės akcininkas „ŽIA valda“, tik dar sykį įrodo, kad yra tikima bendrovės ateitimi ir yra investuojama į tolesnę jos plėtrą, neabejojant grąža. Likusią akcijų emisijos dalį, kuri skirta smulkiesiems investuotojams, dėl pasirinktos emisijos platinimo schemos, iš pradžių nupirks „Finasta rizikos valdymas“, o tada akcijas išplatins viešai už tą pačią kainą“, - pažymėjo Valentas Šulskis, „Agrowill Group“ generalinis direktorius.

REKLAMA
REKLAMA


Pasak V. Šulskio, dalis akcijų bus platinama per biržą siekiant suaktyvinti prekybą bendrovės akcijomis bei paskatinti ilgalaikį susidomėjimą bendrove. „Mano įsitikinimu, žemės ūkio produkcijos gamybos sektorius šiuo metu yra viena patraukliausių ir perspektyviausių sričių investicijoms“, pabrėžė V. Šulskis.


AB „Agrowill Group“ konsoliduotas grynasis pelnas už 2007 m. buvo 31,9 mln. litų (9,2 mln. EUR). Per 2007 metus gauta 69 mln. litų (20 mln. EUR) pajamų. Neįskaitant investicinio turto perkainojimo įtakos, grynasis 2007 m. pelnas sudarė 9,8 mln. litų (2,8 mln. EUR), o pajamos iš pagrindinės veiklos siekė 43 mln. litų (12,5 mln. EUR).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų