REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Kauno tardymo izoliatoriaus pasprukęs, bet netrukus sučiuptas žudikas Vygintas Baltrūnas sukėlė nemažą sumaištį ir pačioje įstaigoje. Ėmus aiškintis, kas kaltas dėl pabėgimo, vieną prižiūrėtoją laikinasis įstaigos vadovas nušalino nuo pareigų. Tačiau netrukus įsakymas buvo panaikintas, o jo autoriui dabar gresia tarnybinis tyrimas, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Vertė meluoti?

Lietuvos pataisų įstaigų profesinių sąjungų pirmininkas Tadas Cijūnaitis „Respublikai“ teigė, kad laikinasis Kauno tardymo izoliatoriaus vadovas Aleksandras Gogolevas, kaip įtariama, neteisėtai nušalino nuo pareigų prižiūrėtoją Eriką Pauliukaitę. Pasak T.Cijūnaičio, pareigūnė buvo nušalinta nesurašius pranešimo dėl nusižengimo, nesupažindinus jos su motyvais, nieko nepaaiškinus.

REKLAMA

„Atėjau į Personalo skyrių ir man pasakė, kad esu nušalinama nuo pareigų, teks paatostogauti. Niekas neįspėjo, nepasakė, koks mano statusas: ar aš liudytoja, ar įtariamoji“, - „Respublikai“ pasakojo pareigūnė. Jos žodžiais, vėliau iš tyrimą kontroliuojančio prokuroro pavyko sužinoti, kad ji figūruoja tik kaip liudytoja.

E.Pauliukaitė teigė, kad A.Gogolevas jai liepė duoti melagingus parodymus V.Baltrūno pabėgimo aplinkybes tiriantiems pareigūnams. Esą posto, kuriame tuo metu, kai paspruko žudikas, ji budėjo, durys yra rakinamos. Tuo tarpu, pasak pareigūnės, prižiūrėtojams esant poste jos niekada nerakinamos.

REKLAMA
REKLAMA

„Žodžiu, norėjo, kad prisiimčiau kaltę, sakyčiau, kad pati neužrakinau durų. Dar sakė, kad prisiims kaltę kartu su manimi. Pasakiau, kad to nedarysiu“, - kalbėjo pareigūnė.

Įsakymą panaikino

Profsąjungos atstovai spėja, kad laikinasis vadovas tiesiog ieškojo atpirkimo ožių tarp žemesnės grandies pareigūnų. Esą tokiu būdu A.Gogolevas siekė nukreipti tyrėjų dėmesį nuo prasto pačios administracijos darbo bei aplaidumo.

Kai nušalintoji prižiūrėtoja dėl A.Gogolevo veiksmų pasiskundė profsąjungai, ši kreipėsi į Kalėjimų departamento direktorių Saulių Vitkūną. Atoveiksmio ilgai laukti neteko: A.Gogolevo įsakymas buvo panaikintas, o pareigūnė grąžinta į tarnybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tuo apsiriboti neketinama: profsąjunga žada dar kartą kreiptis į S.Vitkūną su prašymu pradėti dėl A.Gogolevo tarnybinį tyrimą.

„Gal tai buvo ir klaida“

A.Gogolevas „Respublikai“ tvirtino liepęs pareigūnei rašyti teisybę, o ne duoti melagingus parodymus.

„Pabėgus nuteistajam mes patys pradėjome tarnybinį tyrimą - taip priklauso pagal instrukcijas. Pradėjome rinkti medžiagą, o mūsų statutas numato, kad tokiais rimtais atvejais galima nušalinti pareigūnus nuo tarnybos“, - aiškino laikinasis vadovas.

REKLAMA

Jo žodžiais, netrukus po to, kai jis pasirašė įsakymą, Kalėjimų departamentas nurodė nutraukti tyrimą. Tirti V.Baltrūno pabėgimo aplinkybių atvyko patys Kalėjimų departamento atstovai. „Gal tai buvo ir klaida. Bet mes užtikriname, kad pareigūnei bus sumokėtas visas atlyginimas, ji tikrai nenukentės“, - teigė A.Gogolevas.

Jis tvirtino neliepęs duoti melagingų parodymų. „Kai perskaičiau jos paaiškinimą, pastebėjau, jog ji rašo, kad tos durys nuolat yra atidarytos. Nesakau, kad kasdien, bet pats jas ne kartą tikrinau - jos yra rakinamos. Tada paklausiau jos, ar tikrai taip yra. Pasakiau - tu objektyviai sakyk, kaip buvo iš tikrųjų“, - sakė A.Gogolevas.

Tomas BERŽINSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų