REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kino kompanija „Paramount Pictures“ buvo priversta sustabdyti keliolikos naujų projektų finansavimą, nes atsisakė gauti 450 milijonų JAV dolerių iš Vokietijos „Deutsche Bank“, antradienį rašo „The Financial Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Dienraščio šaltinis teigia, kad „Paramount“ atsisakė pasirašyti sutartį su banku dėl sunkių sandorio sąlygų. Sutartyje buvo numatyta, kad bankas finansuotų po 25 procentus kiekvieno filmo. Vėliau „Deutsche Bank“ iš viso nusprendė atsisakyti padalinio, atsakingo už kino projektų finansavimą.

REKLAMA

Buvo manoma, kad vokiečių pinigai finansuotų 30 filmų, tarp jų „Transformerių“ tęsinį ir naują „Žvaigždžių kelio“ versiją.

Tiesa, britų laikraštis teigia, kad sutarties su vokiečių banku nepasirašymas filmų gamybai įtakos neturės.

2008 metų balandį „Deutsche Bank“ paskelbė apie pirmuosius per penkerius metus ketvirtinius nuostolius. Per pirmuosius tris mėnesius grynas banko nuostolis buvo 220 mln. dolerių, o nurašymų apimtys – 4,2 milijardų dolerių. Nuostolių priežastis, anot banko, – finansinė krizė.

REKLAMA
REKLAMA

„Paramount“ gali sudaryti sutartį su kitu dideliu banku, bet greičiausiai užšaldys išorinių investicijų pritraukimą. „The Financial Times“ mano, kad jei kompanija nesusitars dėl savo projektų finansavimo su kita studija, tai kreipsis dėl paskolos į savo „motininę“ „Viacom“ kompaniją. Savo ruožtu, laikraštis „The LA Times“ pažymi, jog „Paramount“ tęs finansinį bendradarbiavimą su savo partneriais „Spyglass Entertainment“ ir „Level 1 Entertainment“.

Per pastaruosius ketverius metus į JAV kino pramonę investuota daugiau nei 14 milijardų dolerių. Bet šiandien vis daugiau rinkos žaidėjų atsisako dalyvauti Holivudo projektuose dėl jų mažo rentabilumo.

Šiame kontekste gana netikėtai atrodo „Paramount“ pranešimas, kad nuo metų pradžios jų filmai surinko milijardą dolerių 3 savaitėm anksčiau nei 2007 metais ir pasiekė rekordą tarp Holivudo studijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų