• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už finansinius nusikaltimus teisiama Darbo partija (DP) į Seimo rinkimus eis neįvardindama partijų, su kuriomis nieku gyvu nebendradarbiaus. Pirmenybė politinėje bičiulystėje suteikiama žemės ūkio ministrės Kazimieros Prunskienės vadovaujamai Valstiečių liaudininkų sąjungai (VLS), aplinkos ministro Artūro Paulausko pirmininkaujamai Naujajai sąjungai (NS) ir per apkaltą pašalintojo prezidento Rolando Pakso Tvarkai ir teisingumui (TT).

REKLAMA
REKLAMA

Taip sekmadienį nusprendė Kretingos rajono, Padvarių kaimo sodyboje „Vienkiemis“ posėdžiavusi DP taryba.

Reklama

REKLAMA

„Dabar mes kalbame apie VLS, NS ir TT, tačiau nesakome ne kitiems, neužsidarome savyje, esame nusiteikę kalbėtis su visomis politinėmis jėgomis, - Alfa.lt sakė už finansinius nusikaltimus teisiamas DP lyderis Viktoras Uspaskichas. – Artėjant rimtoms krizėms politikai negali sau leisti sakyti „prieš“ kažką, reikia konsoliduoti jėgas. Po rinkimų bus matyti, su kuo.“ Priminus, kad kai kurios politinės jėgos, kaip antai konservatoriai arba nauja politinė jėga – Arūno Valinsko vadovaujama Tautos prisikėlimo partija – yra paskelbusios, kad nė pro kur nesibičiuliaus su DP, V. Uspaskichas atsakė: „Čia jų problema. Tai netoliaregiški pasisakymai.“

REKLAMA
REKLAMA

DP lyderis sakė, kad taryba pavedė parlamento ir partijos vicepirmininkui Vydui Gedvilui kuruoti partijos programą, aptarti programinius sąlyčio taškus, konsultuotis su kitomis partijomis, visų pirma VLS, NS ir TT.

DP į Seimo rinkimus ketina eiti viena, tačiau numato derinti pozicijas su kitomis politinėmis jėgomis po pirmojo rinkimų turo.

Taryba taip pat derino rinkiminį sąrašą, tačiau aiškiai pozicijų dar nesudėliojo. V. Uspaskichas sakė, kad ko gero sąrašo tikslus eiliškumas bus patvirtintas kito tarybos posėdžio metu. „Na tikrai pirmame dešimtuke bus Loreta Graužinienė, Virginija Baltraitienė, Vydas Gedvilas, o iš jaunimo – Vytautas Gapšys (jis taip pat yra teisiamas garsiojoje DP byloje. – Alfa.lt). Tačiau dar tiksliai nesakome kas ir kaip“, - sakė jis. Paklaustas, kaip jis vertina, kad į naujo Seimo rinkimus neturi ūpo eiti vienas iš partijos įkūrėjų, vicepirmininkas Antanas Bosas, V. Uspaskichas atsakė: „Gaila, kad jis nedalyvaus, nors dar čia nėra iki galo aišku.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jau dabar aišku, kad DP sąrašą į rinkimus ves pats lyderis V. Uspaskichas, kuris neketina kelti savo kandidatūros vienmandatėje apygardoje. Anksčiau, per dvejus praėjusius Seimo rinkimus V. Uspaskichas aiškia balsų persvara konkurentus įveikdavo vienmandatėje Kėdainių rajono rinkimų apygardoje, kur jis ir gyvena.

Seimo rinkimai vyks spalio 12 d.

Vytenė Stašaitytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų