REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus, sveikindamas į žygį aplink pasaulį išsiruošusius Lietuvos buriuotojus, ragina juos plačiai skleisti žinią apie Tūkstantmetį švenčiančią Lietuvą. Šis buriuotojų žygis bus skirtas Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimui.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį vykusiame susitikime su buriuotojais, V.Adamkus prisiminė, kaip prieš 15 metų daugelis lietuvių visame pasaulyje su jauduliu ir nerimu sekė kiekvieną žinią apie jachtos „Lietuva“ kelionę aplink pasaulį.

REKLAMA

„Nes ji nešė žinią apie atgimstančią ir į pasaulio šalių bendriją trokštančią sugrįžti Lietuvą, apie mūsų žmonių ryžtą įveikti pačius didžiausius sunkumus ir jaunai valstybei tenkančius iššūkius. Prisipažinsiu, kad ne su mažesniu jauduliu ir aš laukiau ir jachtų kelionės per Atlantą, kurios panašią žinią nešė į Jungtines Amerikos Valstijas. Tai buvo gražūs ir nepamirštami įvykiai visiems po pasaulį pasklidusiems lietuviams“, - sakė V.Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, Tūkstantmečio renginiai negali užsisklęsti vien tik Vilniuje, bet privalo pasiekti net pačius atokiausius Lietuvos kampelius ir ypač - toli nuo Tėvynės esančius tautiečius.

„Todėl džiaugiuosi, kad šiandien Lietuvos buriuotojai mums ir visuomenei pristato projektą, kuris nuplukdys - tiesiogine šio žodžio prasme - Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimo šventę į daugiau kaip dvi dešimtis lietuvių bendruomenių, įsikūrusių įvairiuose žemynuose“, - sakė prezidentas.

Jis žygio aplink pasaulį dalyviams įteikė po laišką, skirtą užsienyje gyvenančių lietuvių bendruomenėms, bei Lietuvos prezidento vėliavą, kuri lydės juos per visą kelionę aplink pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buriuotojai planuoja kelionę pradėti šių metų spalį, o į Lietuvą grįžti kitų metų liepos 6-ąją. Lietuvių buriuotojai aplankys penkis žemynus - Pietų ir Šiaurės Ameriką, Afriką, Australiją ir Europą. Jachta atplauks į devyniolikos šalių uostus.

Visą vasarą buriuotojai mokysis valdyti laivą, ruošis daug išbandymų reikalaujančiai kelionei, kuriai organizatoriai specialiai įsigijo greitaeigę jachtą „Volvo 600 Assa Abloy“, prieš septynerius metus pagamintą Didžiojoje Britanijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų