REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos KGB sulaikė 3 įtariamuosius, kurie yra kaltinami dėl sprogimo, kuris liepos 4 dienos naktį nugriaudėjo per Minsko centre vykusį koncertą, skirtą nepriklausomybės dienai paminėti.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytųjų vardų KGB neatskleidžia. Tačiau saugumo tarnyba sau būdingu stiliumi praneša, kad tarp sulaikytųjų yra asmuo, kuris „priklauso vienai iš neregistruotų, destrukcinių organizacijų“. Paprastai tariant, dėl sprogimo bus apkaltinta opozicija. Vienas iš Baltarusijos opozicijos lyderių Nikolajus Statkevičius jau pripažino, kad KGB sulaikė 3 opozicijos aktyvistu: Miroslavą Lozovksį, Igorį Korsaką bei Sergijų Čislovą. Pastarasis, kaip teigiama, buvo organizacijos „Baltasis legionas“ lyderis.

REKLAMA

S. Čislovo mama žurnalistams pasakojo, kad KGB atliko kratą jos dukros Natalijos namuose ir konfiskavo tuščią sulčių pakelį bei butelį su laku. Mamos teigimu, saugumiečiai ieškojo sprogmenų. Pranešama, kad kratos atliktos ir kitų dviejų sulaikytųjų gyvenamosiose vietose. Iš M. Lozovskio konfiskuotas kompiuteris bei prirašinėtos knygos, o iš antrojo konfiskuotos veržlės bei varžtai.

Primename, kad per Minsko centre vykusį koncertą sprogo savadarbis sprogmuo. Teigiama, kad sprogmuo buvo įmontuotas sulčių pakelyje, pripildytame veržlių bei varžtų. Per sprogimą buvo sužeisti 50 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų