• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maždaug 40 žmonių buvo sužeisti, kai Baltarusijos sostinėje penktadienį netrukus po vidurnakčio (ir Lietuvos laiku), per koncertą Nepriklausomybės dienai, buvo susprogdintas sprogstamasis užtaisas, pranešė policija ir liudininkai.

REKLAMA
REKLAMA

"Maždaug 40 žmonių patyrė įvairaus laipsnio sužeidimus, bet žuvusiųjų nėra, - sakė vienas policijos pareigūnas. Tas užtaisas tikriausiai buvo susprogdintas iš chuliganiškų paskatų. Šiuo metu įvykio vietoje dirba tyrėjų grupės".

REKLAMA

Vienas liudininkas pasakojo, kad aplink sprogimo vietą matė veržlių ir varžtų.

"Girdėjau galingą sprogimą, pasklido juodi dūmai, - sakė 28 metų Sergejus, kuris savo pavardės nepasakė. - Žmonės pradėjo šaukti. Koncerto niekas nenutraukė. Jie tiesiog izoliavo teritoriją aplink sprogimo vietą, ėmė važiuoti gelbėtojų mašinos".

Panašus sprogimas buvo įvykęs 2005 metais, kai šalies šiaurėje esančiame Vitebsko mieste sprogus savadarbiam užtaisui buvo sužeisti 46 žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kuriais pranešimais, koncerte, skirtame Baltarusijos nepriklausomybės dienai ir vykusiame Minsko centre, dalyvavo prezidentas Aleksandras Lukašenka, kuris, nepaisant griežtos Vakarų kritikos, tebėra labai populiarus šioje 10 mln. gyventojų turinčioje šalyje.

Visi per sprogimą sužeisti žmonės buvo nuvežti į ligonines, pranešė naujienų agentūra "RIA Novosti", kuri taip pat citavo medikus, sakiusius, kad itin sunkių sužeidimų nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų