REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo kontrolierius Romas Valentukevičius savo iniciatyva atliko tyrimą ir mano, kad nereikėtų rudenį ir pavasarį persukinėti laikrodžių rodyklių, nes taip pažeidžiamos Lietuvos piliečių teisės į saugią ir sveiką aplinką, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ 2006 m. atliktos apklausos duomenimis, daugiau nei 55 proc. apklaustųjų nurodė, kad jie yra neigiamos nuomonės dėl vasaros ir žiemos laiko. Teiginiui, kad kaitaliojant laiką sutaupoma elektros energijos, nepritarė net 79 proc.  respondentų. Nors dar 2000 m. vasarį tuometinis premjeras Andrius Kubilius nurodė, kad laikas Lietuvoje turi būti nustatomas taip, kaip nori jos gyventojai, į tai atsižvelgta nebuvo.

REKLAMA

„Išsamūs tyrimai šiuo klausimu valstybinėse institucijose taip pat nebuvo atlikti, neapskaičiuota ir ekonominė nauda, - sakė R.Valentukevičius. - Abejotinas ir argumentas, kad dauguma Europos šalių taip elgiasi. Mūsų šalies padėtis šiuo požiūriu yra išskirtinė: jos teritorijoje yra net dvi laiko juostos. Šiuo atveju sektinas kaimynų latvių pavyzdys - jie nesutiko su siūlomu laiko kaitaliojimu ir apgynė savo valstybės piliečių interesus“.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo kontrolierius konstatavo, kad įvairių specialistų, mokslininkų ir analitikų, o svarbiausia - Lietuvos piliečių nuomonė dėl laiko keitimo yra neigiama. Todėl rekomendavo Ūkio, Aplinkos, Sveikatos apsaugos, Susisiekimo ir Vidaus reikalų ministerijoms dar kartą išanalizuoti šią problemą bei teikti savo siūlymus.

Lietuvos teritorijoje kasmet vasaros laikas įvedamas atsižvelgiant į Jungtinių Tautų Europos ekonominės komisijos rekomendacijas ir įgyvendinant Europos Parlamento ir Tarybos nuostatas.

Aida VALINSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų