REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs VSD vadovas A.Pocius paliko tarnybinį butą

Buvęs Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Arvydas Pocius išsikėlė iš tarnybinio buto, kurį turėjo palikti iki liepos 1-os dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Tai trečiadienį pranešė VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas.

„Buvo sudarytas susitarimas, kad jis (A.Pocius - BNS) išsikels iš buto iki liepos pradžios. Susitarimas yra įvykdytas.

REKLAMA

A.Pocius išsikėlė, įsiskolinimų nepaliko, butas yra perduotas departamento žinion“, - sakė V.Makauskas.

A.Pocius praėjusiais metais neteko pareigų po parlamentinio VSD veiklos tyrimo, kurio išvados buvo nepalankios tuometinei šios specialiosios tarnybos vadovybei.

Jis taip pat taip pat susilaukė kritikos dėl to, kad vadovaudamas VSD bandė tarnybinį butą privatizuoti už gerokai mažesnę nei rinkos kainą.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tąkart nustatė, kad tuometinis VSD vadovas supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis VSD vadovas Povilas Malakauskas prieš metus pasirašė įsakymą, kuriuo leido iš VSD pasitraukusiam A.Pociui tarnybiniame bute gyventi iki šių metų liepos 1 d.

Tarnybinį dviejų aukštų 128,19 kv. m butą Rugių g. Vilniuje buvo A.Pociui jo tuometinio pavaduotojo sprendimu buvo leista išsipirkti už 315,5 tūkst. litų. Nors Nekilnojamojo turto registro specialistų nuomone, šis butas vertas 480 tūkst. litų. Buto rinkos kaina buvo dukart didesnė.

VSD direktorius 2006-2007 m. savo įsakymu leido privatizuoti 39 tarnybinius butus, VSD palikti tik 6 neprivatizuojami tarnybiniai butai, neskaitant konspiracinių.











REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų