REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūra pasiglemžė pirmojo poilsiautojo gyvybę šiais metais. Jos keliamos grėsmės šeštadienį neįvertino jaunas zarasiškis, atvykęs į tradicinį Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) sąskrydį Giruliuose.

REKLAMA
REKLAMA

Neįvertinę pakankamai didelio bangavimo užvakar apie 17 val. paplūdimyje ties „Žuvėdros“ stovykla skendo trys jaunuoliai - du jų Klaipėdos gelbėtojams pavyko išgelbėti, o ant kranto ištraukto 18 metų Zarasų gyventojo Mindaugo Mieliausko atgaivinti nepavyko.

REKLAMA

Kompaniją gelbėtojai prieš tai buvo perspėję apie jūroje tykančiu pavojus, tačiau, įtariama, neblaivūs jaunuoliai įspėjimų nepaisė.

Kaip naujienų agentūrai BNS teigė vienas sąskrydžio dalyvių, iš viso maudėsi trys žmonės, jūra buvo pakankamai audringa, gelbėtojai taip pat buvo čia pat, tačiau jaunuolį pagavo srovė, o jeigu ne gelbėtojai, būtų įvykusi dar didesnė nelaimė.

Paplūdimyje ties „Žuvėdra“ gelbėtojai įprastai nebudi, sąskrydžio metu jie taip pat nebuvo kviesti ir arčiau Girulių atvyko savo iniciatyva, kai dieną pastebėjo prie jūros besibūriuojančius žmones. Nelaimės nuojauta gelbėtojų neapgavo.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Klaipėdos Skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vadovo Virginijaus Urbono, M. Mieliauskas - pirmas nuskendęs poilsiautojas šiemet.

V. Urbonas užsiminė, kad besilinksminančių prie jūros tarpe buvo nemažai girtų asmenų. Beje, didžioji dalis Klaipėdos paplūdimiuose nuskendusių žmonių buvo nevietiniai ir neblaivūs. Neįvertinusiems grėsmių jiems, kaip sakoma, jūra tampa „iki kelių“.

LSDP sąskrydžio dalyviai po nelaimės nutraukė linksmybes paplūdimyje, jos tęsėsi stovyklavietėje. Šeštadienio vakare planuotas sąskrydžio atidarymas, į šventę atvyko LSDP pirmininkas Gediminas Kirkilas, kitų partijų vadovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Kirkilo teigimu, dar prieš renginį visiems jo dalyviams buvo išdalintos saugumo instrukcijos, budėjo gelbėtojai, bet besimaudę jaunuoliai buvo nuėję kiek atokiau nuo teritorijos.

„Tikrai nuoširdžiai išreiškėme užuojautą šeimai, viską padarysime, kad galėtume padėti“, - sakė G. Kirkilas.

Artūras Klimas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų