REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekrano, scenos ir sporto žvaigždės penktadienį Londono Haid Parke susirinko pagerbti Nelsono Mandelos.

REKLAMA
REKLAMA

Gimtadienio koncertą vedė Holivudo aktorius Willas Smithas, o pagerbti buvusio Pietų Afrikos Respublikos vadovo, kuriam kitą mėnesį sukanka 90 metų, susirinko beveik 50 tūkst. žiūrovų.

REKLAMA

Be W.Smitho, renginyje dalyvavo „Formulės 1“ lenktynininkas Lewisas Hamiltonas, popmuzikos atlikėjos Leona Lewis, Annie Lennox, Amy Winehouse, alternatyvaus roko grupė „Razorlight“, roko grupė „Simple Minds“, kai kurie žymūs Afrikos dainininkai.

Koncertas buvo organizuotas siekiant paremti N.Mandelos globojamą ŽIV ir AIDS labdaros fondą „46664“, pavadintą jam kadaise kalėjime skirtu numeriu. Jis surengtas praėjus 20 metų po koncerto, irgi skirto N.Mandelai, kuris tuo metu buvo kalėjime už savo kovą su apartheidu.

REKLAMA
REKLAMA

Koncertas N.Mandelai pagerbti sutapo su rinkimais Zimbabvėje, ir lankydamasis Didžiojoje Britanijoje jis buvo raginamas pasmerkti prezidentą Robertą Mugabę, siekiantį perrinkimo nepaisant tarptautinės bendrijos pasipiktinimo.

N.Mandela pasakė tik kelis žodžius apie Zimbabvę - „tragiška vadovavimo nesėkmė“ - ir to užteko, kad jie taptų svarbiausia žiniasklaidos naujiena.

N. Mandela, pirmasis juodaodis PAR prezidentas, iš politikos pasitraukė prieš devynerius metus, bet viso pasaulio akyse tebėra moralinis autoritetas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų