• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės Korėja pakvietė penkias žiniasklaidos organizacijas iš užsienio valstybių „gyvai“ nušviesti aušinimo bokšto susprogdinimą jos pagrindiniame branduoliniame objekte, sekmadienį pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp pakviestų organizacijų iš penkių Šiaurės Korėjos partnerių šešiašalėse derybose dėl nusiginklavimo yra JAV televizija CNN, sakė Seulo vyriausiasis pasiuntinys branduoliniais klausimais Kim Sookas.

REKLAMA

JAV, Pietų Korėja, Kinija, Japonija ir Rusija su Šiaurės Korėja derasi dėl Pchenjano branduolinių ginklų programos nutraukimo.

„Nušviesti ... aušinimo bokšto susprogdinimo pakviestos penkios naujienų organizacijos - po vieną iš tų penkių valstybių, - sakė Kim Sookas. - Pakviesta CNN iš Jungtinių Valstijų, taip pat - vienas mūsų šalies transliuotojas. Šiaurės Korėja susisiekė su mumis šešiašalių derybų kanalu, o mes informavome tą transliuotoją“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau daugiau detalių Kim Sookas nepateikė - nenurodė nei kitų žiniasklaidos priemonių pavadinimų, nei numatomo įvykio datos.

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ remdamasi diplomatiniais šaltiniais pranešė, kad Pchenjanas pagal „pagalbos už nusiginklavimą“ susitarimą maždaug birželio 26 dieną pateiks deklaraciją apie savo branduolinę veiklą.

Tada pademonstruodama simbolinį geros valios gestą Šiaurės Korėja susprogdins aušinimo bokštą savo pagrindiniame Jongbjono branduoliniame komplekse, galbūt - birželio 27 ar 28 dieną.

Tačiau mainais Pchenjanas reikalauja pinigų, nurodo „Yonhap“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų