• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graudžiai lietingoje ir nuosekliai menkstančioje Vilniaus biržoje žemės ūkio bendrovė „Agrowill“ yra tarsi oazė, kurioje visi procesai vyksta antraip.

REKLAMA
REKLAMA

„Agrowill“ akcijų kaina nuo išleidimo jau padidėjo penktadaliu, nors bendras biržos indeksas smunka žemyn. Biržos naujokė „Agrowill“ pradėjo plačiai ir drąsiai. Dabar jie siekia daugiau – ieško papildomo kapitalo. Agresyvi „Agrowill“ ekspansija finansuojama daugiausia užsienio kapitalu. Bendrovė jau yra sukapusi nemažai įsipareigojimų. Ar pavyks bendrovei sukurti pakankamus pinigų srautus padengti šiems įsipareigojimams ir prisiėmus naujus  – dar ir sukurti pelną savo akcininkams?

REKLAMA

Pirmame ketvirtyje „Agrowill“ rezultatas yra 3 mln. litų nuostolis (investicijų pasekmė), tačiau akcijos brangsta. Jas stumia aukštyn investuotojų vizija. Šiuo metu ir investuotojai, ir kreditoriai tiki ambicingais bendrovės planais. Paskutinių metų pasauliniai įvykiai rodo, kad žemės ūkis, t.y. maisto produktų gamyba yra perspektyvus verslas. Jei „Agrowill“ ne per daug įgrims į paskolas, ilgalaikio ekspansyvaus augimo strategija gali pasiteisinti.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmo ketvirčio bendrovės balanse trumpalaikiai įsipareigojimai viršija gautinas sumas. Todėl bendrovė siekia papildomo išorinio kapitalo - biržai pasiūlyta 16 mln. litų obligacijų, o prieš keletą dienų neeiliniame akcininkų susirinkime nuspręsta išleisti dar mažiausiai 23 mln. litų naujų akcijų. Didžiausias bendrovės akcininkas pažadėjo nupirkti du trečdalius naujų akcijų. Kitos akcijos bus platinamos viešai.

Birželio pradžioje „Agrowill“ pasirašė sutartį pirkti Estijos žemės ūkio bendrovę „Polva agro“. Prieš porą dienų paskelbta apie bendrovės „Grūduva“ perėmimą. Abiejų šių bendrovių metinis pelnas sudaro apie  pusę „Agrowill“ veiklos pelno. Taigi, bendrovė daugiau nei padvigubės per trumpą laikotarpį.

Šiandieninėje biržoje tokie reiškiniai neįprasti. „Agrowill“ krauna malkas į degančią ugnį ir, atrodo, jai sekasi.

Daugiau:

„Agrowill Group“ įsigijo moderniausią Estijos pieno gamybos bendrovę

„Agrowill Group“ numato didinti įstatinį kapitalą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų