REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos Katalikų Bažnyčia atsisakė leisti Romos bažnyčiose filmuoti naują filmą pagal Dano Browno romaną, nes šio autoriaus knyga „Da Vinčio kodas“ (The Da Vinci Code) ir jos ekranizacija papiktino Vatikaną.

REKLAMA
REKLAMA

„Angelai ir demonai“ (Angels and Demons), kuriame vaidina Tomas Hanksas ir Ewanas McGregoras yra to bestselerio priešistorė, kurios veiksmas daugiausia vyksta Romoje ir Vatikane.

REKLAMA

Filmavimas šį mėnesį prasidėjo kai kuriose įžymiausiose Romos vietose, tarp jų - Navonos ir Tautos aikštėse, bet filmavimo grupei nebuvo leista patekti į Santa Maria del Popolo ir Santa Maria dela Vitorija bažnyčias.

Šios dvi garsios Romos bažnyčios yra tarp maždaug 700 šventovių, kurios priklauso Italijos vidaus reikalų ministerijai ir kurias administruoja Italijos Katalikų Bažnyčia.

Arkivyskupijos atstovas Marco Fibbi sakė, jog Vidaus reikalų ministerija gavo filmo prodiuserių prašymą leisti pasinaudoti tomis bažnyčiomis. Ministerija pasiteiravo arkivyskupijos nuomonės, kuri buvo neigiama.

REKLAMA
REKLAMA

„Nemanau, kad jie būtų prašę mūsų tiesiogiai, nes žinojo, koks būtų atsakymas“, - sakė M. Fibbi.

„Da Vinčio kodas“ Vatikaną ir kai kuriuos katalikus papiktino dėl siužeto linijos - knygoje rašoma, kad Jėzus vedė Mariją Magdalietę ir turėjo vaikų, taip duodamas pradžią karališkajai genealoginei linijai, kurią Bažnyčia paslaptyje laikė per šimtmečius.

Krikščionys išpažįsta, kad Jėzus niekada nevedė, buvo nukryžiuotas ir prisikėlė iš numirusiųjų.

Santa Maria del Popolo bažnyčioje yra du Caravaggio šedevrai - „Šv. Petro nukryžiavimas“ ir „Šv. Pauliaus pašaukimas“.

Pasak M.Fibbi, leidimai filmuoti Italijos bažnyčiose suteikiami išskirtinėmis aplinkybėmis, paprastai tais atvejais, kai filmavimas suderinamas su religiniais jausmais arba jei statomas dokumentinis filmas apie religiją ar meną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų