• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienis pasaulio akcijų biržose

Vilniaus vertybinių popierių biržoje ketvirta diena iš eilės dominuoja „meškos“. Bendra VVPB apyvarta siekia tik 2,33 mln. litų, o sandorių buvo sudaryta tik 467. OMXV indeksas sumenko 0,18 proc. iki 431,58 punkto ribos. Brangusių bei pigusių pozicijų santykis atitinkamai buvo 11/11.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį JAV akcijų rinka smarkiai smuko: Nasdaq prarado 2,24%, Dow Jones Industrial – 1,68 proc., S&P 500 – 1,69 proc. vertės. Pagrindinės priežastys išlieka tos pačios kaip ir anksčiau: beveik iki rekordo pabrangusi nafta, infliacija bei nerimas dėl jos poveikio ekonomikai. Šįkart investuotojų nuraminti negalėjo ir Federalinis rezervų bankas, savo pranešime atkreipęs dėmesį į infliacijos poveikį vartotojams ir sulėtėjusius gamybos tempus šalyje.

REKLAMA

Europoje vyravo priešingos nuotaikos: Dow Jones 600 indeksas priešpiet pakilo 0,3 proc., daugiausia dėl brangstančių naftos ir dujų kompanijų indeksų. Populiarumo sulaukė ir chemijos sektoriaus akcijos: „Basf“ pakilo 1,5 proc., Norvegijos trąšų gamintojo „Yara“ akcijos – 2,2 proc. Bankų sektorius, kaip ir galima tikėtis, vėl smuko: „Barclais“ krito 2,5 proc., „Royal Bank of Scotland“ – 2,7 proc.

Azijoje investuotojai pasekė ne Europos, o JAV pavyzdžiu ir beveik visos pagrindinės biržos smuko. Japonijos Nikkei 225 indeksas prarado 2,08 proc. vertės investuotojams baiminantis, kad dėl dabartinių infliacijos tempų pasaulio ekonomikos augimas gali sulėtėti daugiau nei tikimasi. Honkonge investuotojai nerimauja ne tik dėl infliacijos, bet ir dėl šalies valdžios taikomos griežtesnės skolinimosi politikos bei dėl to galinčių sumažėti įmonių pelnų. Neigiamos investuotojų reakcijos Indijoje sulaukė netikėtai pakeltos palūkanų normos, o Australijoje – paskelbti duomenys apie netikėtai gegužės mėn. sumažėjusį darbo vietų skaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų