REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas ketvirtadienį dar vienai ketverių metų kadencijai Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininku paskyrė ilgametį jos vadovą Zenoną Vaigauską.

REKLAMA
REKLAMA

Z.Vaigauskas VRK vadovauja jau 14 metų, pirmą kartą komisijos pirmininku jis paskirtas 1994 metais.

REKLAMA

Parlamentarai ketvirtadienį performavo ir visą komisiją, visi jos nariai dar turi prisiekti parlamente. Šalia ilgamečio komisijos vadovo rikiuojasi nauji Teisininkų draugijos, partijų bei teisingumo ministro siūlomi kandidatai į komisijos narius.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai į komisiją delegavo Gintarą Kalinauską, „tvarkiečiai“ - Danutę Markeliūnienę, valstiečiai liaudininkai - ligšiolinę savo atstovę Oną Buišienę, liberalcentristai - Ingą Milašiūtę, Darbo partija pasiūlė buvusią komisijos narę Redą Daniškevičiūtę, o prieš praėjusius Seimo rinkimus suburta A.Brazausko ir A.Paulausko koalicija „Už darbą Lietuvai“ - taip pat ligšiolinę savo atstovę Živilę Verbylaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Teisę siūlyti savo kandidatus turi partijos, per praėjusius parlamento rinkimus gavusios mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje. 2004 metų rinkimuose socialdemokratai ir socialliberalai dalyvavo sudarę koaliciją.

Teisininkų draugija buvo pateikusi 8 kandidatus, iš kurių burtų keliu atrinkti keturi: Julius Jasaitis, Antanas Marcijonas, Jonas Udris ir Andrius Vitkevičius.

Teisingumo ministras taip pat pasiūlė 8 kandidatus, iš jų taip pat burtais atrinkti keturi žmonės: Saulius Katuoka, Pavelas Kujalis, Vaidotas Vaičaitis ir Edita Žiobienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau ketvirtadienį Z.Vaigauskas ir visi komisijos nariai Seimo plenariniame posėdyje davė priesaiką bei pasirašė po priesaikos tekstu.

VRK yra rinkimus bei referendumus organizuojanti institucija, ji taip pat turi atlikti politinių partijų rinkimų kampanijų stebėseną, kontroliuoti partijų finansus bei užtikrinti rinkimų skaidrumą ir teisėtumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų