REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį atstatydintas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Algimantas Matulevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Už pirmininko pašalinimą balsavo 8 iš 13 į neeilinį posėdį susirinkę Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai.

REKLAMA

Naujuoju komiteto pirmininku išrinktas socialliberalas Alvydas Sadeckas. Jį palaikė 7 NSGK nariai, tačiau jo kandidatūrą dar turi patvirtinti Seimas. 

Posėdyje pats A. Matulevičius nedalyvavo.

NSGK pirmininko postas buvo pažadėtas Naujajai sąjungai prisijungus prie valdančiosios daugumos. Socialliberalai anksčiau į šį postą buvo delegavę Vaclavą Stankevičių, vėliau savo sprendimą pakeitė.

Dėl Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko, „pilietininko“ Algimanto Matulevičiaus atstatydinimo  buvo susitarę valdančioji socialdemokratų, socialliberalų, valstiečių liaudininkų ir liberalcentristų dauguma.

REKLAMA
REKLAMA

Komiteto nariai surinko 7 parašus, kurių reikia norint sušaukti neeilinį NSGK posėdį. Iš viso komitete dirba 13 politikų, iš kurių 6 priklauso valdančiajai daugumai, o likę - opozicijai. BNS žiniomis po dokumentu dėl neeilinio posėdžio pasirašė ir abu komitete dirbantys opoziciniai darbiečiai - Romualda Kšanienė ir Rimantas Bašys.

Kiek anksčiau žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, jog valdančiajai koalicijai priklausantys socialliberalai pradėjo derybas su darbiečiais, kad šie paremtų A.Matulevičiaus nuvertimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialliberalai buvo suinteresuoti užimti NSGK pirmininko kėdę, nes ši jiems priklauso pagal susitarimą, kuris buvo pasirašytas Naujajai sąjungai prisijungiant prie valdančiosios daugumos.

A.Matulevičius priklauso Mišriai frakcijai ir yra išrinktas Pilietinės demokratijos partijos vadovu. Didžioji šios partijos parlamentarų dalis (6 asmenys) prisišliejo prie socialdemokratų, o A.Matulevičių išrinkus pilietininkų lyderiu, du iš jų iš partijos pasitraukė apskritai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų