REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo bandymas apibrėžti gerai besimokančių studentų sąvoką sukėlė pačių studentų pasipiktinimą. Akademinis jaunimas parlamentarus išvadino Konstitucijos neišmanančiais politikieriais ir žada prie Seimo surengti dar nematytą mitingą, jei valdžios vyrai jų nesiklausys, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Studentų už abejingumą ir nesupratimą pliekiami parlamentarai priėmė Aukštojo mokslo įstatymo pataisas, pagal kurias gerai besimokančiais studentais bus laikomi studentai, kurių studijų dalykų įvertinimų vidurkis per semestrą yra ne mažesnis kaip įvertinimas „gerai“ (8 balai - red. past.) pagal aukštosios mokyklos patvirtintus studijų rezultatų vertinimo kriterijus.

REKLAMA

Studentai jau nuo 2002 m. reikalauja apibrėžti gerai studijuojančių sąvoką, tačiau tai, ką parengė jiems parlamentarai, tik sukėlė jaunuolių įniršį.

„Seimas, priimdamas Aukštojo mokslo įstatymo pataisas, pažeidė Konstituciją.  Pataisas primygtinai siūlė priimti buvusi ministrė (Roma Žakaitienė - red. past.), o ne naujas ministras. Tai padaryta nepasitarus su studentų organizacijomis, visiškai niekam nežinant, skubos tvarka“, - „Respublikai“ skundėsi Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) prezidentė Indrė Vareikytė.

REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai studentų organizacijas papiktino tai, kad Seimas pačioms aukštosioms mokykloms paliko teisę nustatinėti studijų rezultatų vertinimo kriterijus. Pasak I.Vareikytės, Konstitucinis Teismas aiškiai pasakė: tokius dalykus turi apibrėžti ne aukštosios mokyklos, o konkretus įstatymas.

Tad jei aukštosioms mokykloms bus palikta teisė nustatyti studijų rezultatų vertinimo kriterijus, pinigų už mokslus gali tekti pakloti ir tiems studentams, kurių studijų dalykų įvertinimų vidurkis per semestrą bus 9 balai. Viskas priklauso nuo aukštųjų mokyklų vadovybės valios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau studentai nesėdi rankas sudėję, jie tvirtina, kad savo teisėms apginti imsis pačių įvairiausių priemonių. Vakar LSAS kreipėsi į šalies vadovą Valdą Adamkų prašydama nepasirašyti patvirtinto Aukštojo mokslo įstatymo projekto ir grąžinti jį pakartotinai svarstyti.

„Jeigu Seimas ir toliau ruošiasi taip įnirtingai šluostytis kojas į studentus, rodyti, kokia nesvarbi jiems yra ši akademinės bendruomenės dalis, tai mes tikrai neatmetame galimybės, kad šalia Seimo bus ne kažkokių grupuočių organizuojami mitingai po penkis žmonės, bet teks rugsėjį išvesti studentus į visuotinį mitingą“, - grasino valdžios vyrams LSAS prezidentė.

Sergejus Tichomirovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų