• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Gediminas Kirkilas Darbo partijos ir Tėvynės sąjungos raginimus sveikatos apsaugos ministrui Rimvydui Turčinskui atsistatydinti vadina opozicijos pastangomis pasireikšti prieš rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai opozicijos darbas - stengtis pasireikšti, ypatingai prieš rinkimus. Žinau, kad man yra atsiųstas laiškas, kaip ir prezidentui. Išsiaiškinsime, kokie yra kaltinimai, ir priimsime sprendimą. Dar jo nesu matęs, kadangi tik vėlai vakare grįžau iš Rygos“, - interviu „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė premjeras.

REKLAMA

Trečiadienį konservatoriai ir darbiečiai pareiškė, kad sveikatos apsaugos ministras R.Turčinskas turi prisiimti politinę atsakomybę už skandalus jam pavaldžiose įstaigose ir atsistatydinti.

Ir konservatoriai, ir darbiečiai reikalavimą atsistatydinti grindžia „skandalais“, kuomet galimai didesnėmis nei rinkos kainomis nupirkti greitosios pagalbos automobiliai bei kuomet dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba nuo pareigų nušalinta Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) viršininkė. Pranešimuose taip pat minimas ministro įsakymas, kuriuo Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialas perduotas privačiai uždarajai akcinei bendrovei „Kraujo donorystės centras“.

A.Kubilius ministrui priekaištauja ir dėl neveiklumo.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuo ministro R.Turčinsko darbo pradžios nepasiūlytas ir nepriimtas nė vienas strateginis - sisteminis sprendimas, galėjęs sustabdyti paslaugų prieinamumo blogėjimą, korupciją, medikų emigraciją bei paskatinti papildomų lėšų pritraukimą į privalomąjį sveikatos draudimo fondą“, - teigia konservatorius.

Dėl „Kraujo donorystės centro“ veiklos sujudo ir Liberalų sąjūdis. Šios frakcijos nariai Eligijus Masiulis ir Vytautas Grubliauskas kreipėsi į generalinį prokurorą prašydami nustatyti, ar centro veikloje yra nusikalstamos veiklos požymių ir juos nustačius imtis veiksmų užkirsti kelią šios bendrovės veiklai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak G.Kirkilo, pavedimai domėtis galimai neskaidriais automobilių pirkimai buvo duoti jau anksčiau.

„Tokie pavedimai yra duoti pasidomėti. Viskuo pasidomėti negalime, nes kaip žinote, šimtai tokių pirkimų vyksta įvairiose žinybose kas savaitę. Yra tam atitinkamos tarnybos ir jos pateiks man informaciją“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė premjeras.

Sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas atmeta jam išsakytą kritiką dėl skandalų jam pavaldžiose įstaigose ir trauktis iš posto neketina.

„Akivaizdu, kad priešrinkiminė kampanija įgauna vis didesnį pagreitį. Nepaisant dirbtinai kuriamo ažiotažo, esu pasiryžęs ir toliau dirbti Lietuvos pacientų labui,“ - trečiadienį išplatintame pranešime spaudai teigia ministras.

REKLAMA

R.Turčinskas pranešime primena, kad išnagrinėjusi visą surinktą medžiagą, Viešųjų pirkimų tarnyba greitosios medicinos pagalbos automobilių įsigijimo konkursą leido tęsti. Į kritiką dėl VVKT vadovės veiklos ministras atsako pažadu priimti sprendimą po to, kai tyrimus atliks teisėsauga. Tuo metu įsakymas dėl „Kraujo donorystės centro“, ministro teigimu, buvęs negeras dėl to, kad „jo rengėjai ir teisininkai neatsižvelgė į kai kuriuos teisės aktus“.

R.Turčinską, kuris yra ir Seimo narys, į Vyriausybę buvo delegavusi Pilietinės demokratijos partija, tačiau pernai gegužę jis perėjo į socialdemokratų frakciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų