• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie sienos su Rusija gausios Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų pajėgos antradienio naktį surengė kontrabandininkų gaudynes. Operacijos metu į pagalbą buvo pasitelktas VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnis bei tarnybinis šuo.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnams įkliuvo pateko du kontrabandai gabenti pritaikyti automobiliai, beveik 11 tūkstančių pakelių neteisėtai į Lietuvą atgabentų rūkalų ir net 11 įtariamųjų kontrabandos gabenimu, tarp jų - ir Plaškių užkardos pasienietis.

REKLAMA

Iš pradžių ties Šilutės rajono Girininkų kaimu VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai, Imuniteto skyriaus, Specialiosios paskirties būrio bei Plaškių ir Vileikių užkardos pasieniečiai surengė pasalą.

Pareigūnai stebėjo, kaip paryčiais Nemunu iš Kaliningrado srities yra plukdomas kontrabandinių cigarečių krovinys.

 Lietuvos krante jo jau laukė grupė asmenų bei du specialiai paruošti „Subaru“ markės automobiliai - iš mašinų salonų buvo išimtos keleivio ir galinės sėdynės.

REKLAMA
REKLAMA

Vienam automobiliui su kroviniu pajudėjus į Lietuvos gilumą, VSAT pareigūnai pradėjo sulaikymo operaciją.

Pirmąją mašiną su cigaretėmis pareigūnai sustabdė kelyje Šilininkai - Rusnė. Sulaikymo metu pasienietis iš tarnybinio ginklo iššovė vieną įspėjamąjį šūvį. Automobilyje aptikta 10 tūkstančių 990 pakelių cigarečių ,,Jing Ling“. Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos rusiškais akcizo mokesčio ženklais. Pareigūnams įkliuvo ir šios mašinos vairuotojas.

Antrąjį automobilį ir jį vairavusį asmenį pasieniečiai sulaikė Nemuno pakrantėje, jam dar nespėjus pajudėti.

Įvykio vietai žvalgyti ir sprunkančių kontrabandininkų sulaikymui į pagalbą buvo pasitelktas

sraigtasparnis bei pareigūnas su tarnybiniu šunimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netrukus maždaug už kilometro nuo įvykio vietos pareigūnai sulaikė aštuonis asmenis, kurie, kaip manoma, yra susiję su kontrabandinio krovinio gabenimu.

Pasak VSAT pranešimo, tą pačią dieną tęsiant pradėtą operaciją sulaikytas Plaškių užkardos pasienietis. Pareigūnas įkliuvo ne tarnybos metu.

11-kos sulaikytųjų, gyvenančių Tauragės ir Šilutės rajonuose, amžius - nuo 17 iki 24 metų. Visi jie uždaryti į areštinę.

Automobiliai ir cigaretės laikinai saugomi Pagėgių rinktinėje. Minėto VSAT padalinio pareigūnai dėl kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA

Tai antra tokio plataus masto operacija, kurią šiemet prieš cigarečių kontrabandininkus surengė Pagėgių rinktinės pasieniečiai.

Vasario mėnesį pareigūnams įkliuvo 12-kos asmenų grupuotė, besivertusi neteisėtu rūkalų gabenimu per valstybės sieną. Tąkart pasieniečiai taip pat sulaikė 10 specialiai kontrabandiniams rūkalams gabenti pritaikytų automobilių ir beveik 20 tūkstančių pakelių rusiškų cigarečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų